Mainos

Santorinilla harkitaan korvausvaatimuksia risteilyalushaverista

Santorinin kuvernööri haluaa varustamon korvaavan öljyntorjunnan kustannukset. Hylyssä arvellaan olevan jopa 400 tonnia polttoöljyä.

Kreikassa harkitaan korvausvaatimuksia ympäristövahingoista, jotka Santorinin saaren lähivesiin perjantaina uponnut risteilyalus voi aiheuttaa.

Sea Diamond -aluksesta on jo vuotanut jonkun verran öljyä Egeanmereen ja saaren kuvernööri haluaa varustamon korvaavan öljyntorjunnan kustannukset.

- Meidän on varmistuttava siitä, että aluksen omistajat ottavat vastuulleen (öljyn)siivouksen, kuvernööri Chrysanthos Roussos sanoi tänään.

Kreikan meriministeriön mukaan 90-140 metrin syvyydessä makaavassa hylyssä on 400 tonnia polttoöljyä. Öljyn imeminen laivan tankeista on vaikeaa hylyn sijainnin takia.

Santorinille puhtailla rantavesillä on suuri taloudellinen merkitys, sillä saaren päätulonlähde on turismi. Toistaiseksi öljyvuoto ei uhkaa rantoja.

Haveri on poikimassa oikeusjutun myös aluksen päällystön jäseniä vastaan. Kapteeni ja viisi muuta päällystön jäsentä asetettiin eilen syytteeseen epäiltynä huolimattomuudesta, joka olisi vaikuttanut onnettomuuteen. Heitä syytetään myös kansainvälisten meriturvallisuusmääräysten rikkomisesta ja ympäristön saastuttamisesta.

Kreikan lipun alla purjehtivan turma-aluksen omistaa Louis Hellenic Cruise Lines -varustamo. 143-metrinen alus rakennettiin Suomessa vuonna 1986.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.