Mainos

Sanna Kiiski poikansa syöpätaistelusta: Kun osasto 10:n lääkärit tulivat huoneeseen, minä putosin

Ex-juontaja Sanna Kiiski kertoo poikansa Benin syöpätaistelusta. Benin syöpä diagnosoitiin aggressiivisuustasolle viisi, kun pahin vaihtoehto olisi ollut kuusi.

MTV:n Huomenta Suomessa keskusteltiin myös syöpään sairastuneiden ja siitä parantuneiden lasten jatkoseurannasta. 

Kiiski kertoo, että Benin syöpä on nyt selätetty.

– Pojalle tuli lääkäreiden ennusteiden mukaisesti hoitojen sivuvaikutuksena neuro-kognitiivisia vaikeuksia. Hän on erityislapsi, vaikka syöpä on voitettu.

– Muistan vieläkin sen pahimman hetken, joka johtui epätietoisuudesta, mitä tulee tapahtumaan. Tilanne helpottui onneksi, kun pääsimme loistavaan hoitoputkeen ja asiantuntijoiden hellään huomaan, sanoo Kiiski.

10:00

Poika syöpäleikkauksessa, äiti synnyttämässä

Harva kokee elämänsä aikana yhden vuorokauden aikana niin suurta tunteiden vuoristorataa kuin Kiiski silloin, kun hän oli synnyttämässä tytärtään Liviä.

Samaan aikaan viereisessä sairaalassa nimittäin hänen Ben-poikansa oli syöpäleikkauksessa. 

– Lapsellani todettiin burkittin lymfooma eli aggressiivinen imusolmukesyöpä. Hänelle tehtiin siis tutkimusleikkaus, jossa lapselle asennettiin katetri ja selvitettiin samalla syövän levinneisyyttä.

Asetelmasta huolimatta pahimmat hetket oli koettu jo päivää aikaisemmin.

– Rankin oli se edellinen päivä, kun saimme kuulla, että Ben-pojallamme on syöpä. Samalla kertaa kuulimme, että syöpä oli jo levinnyt eikä kyseessä ollut hyvänlaatuinen syöpä, muistelee Kiiski.

Kolme lääkäriä tuli huoneeseen 

Suomessa 150 lasta sairastuu vuosittain syöpään, mutta heistä 70-80 prosenttia parantuu. 

Burkittin lymfooma on harvinainen ja aggressiivinen syöpä. Benin syöpä diagnosoitiin aggressiivisuustasolle viisi, kun pahin vaihtoehto olisi ollut kuusi.

Kiiski kertoo kauhusta, kun syöpälääkärit tulivat huoneeseen.

– Se hetki, kun huoneeseen tulee kolme lääkäriä ja he esittelevät olevansa osasto 10 lääkäreitä. Minä tiesin heti, mikä osasto on kyseessä. Tähän tilanteeseen on jokaisen vanhemman helppo samaistua, samalla hetkellä minä putosin johonkin. 

Järkyttävistä uutisista huolimatta Kiiskeä helpotti lääkäreiden ammattitaito ja määrätietoisuus.

– Sen jälkeen kaikki lähti kuitenkin parempaan suuntaan. Lääkärit tiesivät onneksi heti, miten esikoistani hoidetaan. Heillä oli selvät konkreettiset ja ajalliset suunnitelmat hoidosta, kertoo ikimuistoisen päivän tapahtumista Kiiski.

1:22

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja