Sanasota yltyy! KS: Jussi Ahokas jyrisee HPK:n tempusta – "Muutenhan tässä voi joka seura..."

Soppa on kiehunut kuumana sen jälkeen, kun KooKoon kohupuolustaja Martin Berger niittasi HPK:n Niklas Frimania lauantaina jääkiekon SM-liigassa. Nyt kovaa tekstiä HPK:n suuntaan lataa KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas.

Berger lensi lauantaina kolmannen erän loppuhetkillä suihkuun päähän kohdistuneesta taklauksesta. Telian lähetys oli katkennut, minkä myötä taklaus ei näkynyt kotikatsomoissa tai hallin mediakuutiolla.

HPK jakoi kuitenkin episodista sunnuntaina Twitter-tilillään videon. HPK otti twiitissään tekoon myös kantaa: sen mukaan Berger löi Frimania silmäkulmaan mailansa tupilla.

Tapaus on puhuttanut vahvasti jälkikäteen. Lisämausteita toivat Kouvolan Sanomien julkaisemat tiedot joukkueiden päävalmentajien sanallisesta yhteenotosta.

– Toiselta murtui nenä. Laita nyt vihdoin se poika (Berger) ruotuun, Pennanen sanoi Kouvolan Sanomien mukaan Ahokkaalle.

Ahokas pitää hänen ja Pennasen välisen sananvaihdon julkaisemista "skuuppihakuisuutena". KooKoo-luotsi myöntää tuoreessa Kouvolan Sanomien videohaastattelussa Bergerin niitin epäpuhtauden.

– Harmi homma. Kyynärpää osui ja pleksi veti vekin tuonne noin (silmäkulmaan). Totta kai siitä pitää tuomita – katsotaan, paljonko siitä tulee, Ahokas totesi.

Kyseenalaisilla taklauksillaan aiemminkin kuohuttanut Berger on nostettu Ahokkaan mukaan muutoin liiaksi tikunnokkaan. SM-liigan jäähypörssiä 152 rangaistusminuutilla johtava Berger ei pelaa Ahokkaan mukaan yleisesti ottaen vaarallisesti.

– Yksi henkilö nostetaan mediassa esiin turhan paljon, on niitä muissakin joukkueissa. Tosi harmi homma, että muutama tuollainen tilanne on käynyt.

Ahokas painottaa, että Liigalla on kurinpito tilanteiden tuomitsemista varten. Häntä ihmetyttää, että HPK on julkaissut videon ja "alkanut toimia Liigan kurinpitäjänä".

– Näitä tapoja on monia, miten toimia. Tehdäänkö, miten asiat on sovittu ja puhutaan Liigan kesken ja Liigalta tulee päätös. Tänään tulee se päätös, ja me elämme sen mukaan, koska muutenhan tässä voi joka seura alkaa noita videoita koostaa ja laittaa julki ja muuta. Se minua vähän ihmetyttää, Ahokas jyrisi.


Berger sai juuri neljän ottelun pelikiellon.

Lue myös:

    Uusimmat