Samsung esittelee videolla: Näin Galaxy Foldin taittuvan näytön kestävyys testataan 200 000 kertaa

Samsungin ensimmäinen taittuvanäyttöinen älypuhelin Galaxy Fold on tulossa saataville ensimmäisissä maissa 26. huhtikuuta ja Euroopassa 3. toukokuuta, Suomi mukaan lukien. Ennakkotilaukset Euroopassa ovat avautumassa 26. huhtikuuta. Euroopassa Galaxy Foldin hinnan pitäisi asettua noin 2 000 euron tasolle.

Nyt Samsung on julkaissut uuden videon, jolla se esittelee Galaxy Foldin kestävyyden testaamista. Taittuvan näytön kestävyys onkin yksi keskeisistä kysymyksistä laitteessa.

”Luonnollisesti, johtuen älypuhelimen designista, taittamistesti oli merkittävä osa Galaxy Foldin kestävyysarviota. Testin, jossa arvioidaan kestääkö Galaxy Fold 200 000 avaamista ja sulkemista (tai noin viisi vuotta käyttöä, jos avauksia 100 kertaa päivässä), suorittaminen kestää täyden viikon. Vaikka testin laajuus voi tuntua liialliselta joillekin, Samsung näki sen elintärkeäksi laitteen saranarakenteene ja Infinity Flex -näytön kestävyyden varmistamisessa”, Samsung toteaa.

Samsung on toistaiseksi pitänyt Galaxy Foldin varsin tarkasti piilossa. Mediaa ei ole vielä päästetty lainkaan kokeilemaan laitetta ja kertomaan kokemuksistaan. Samsungin omien materiaalien ohella Galaxy Foldista on nähty oikeastaan vain yksi Vietnamista vuotanut video.

Galaxy Foldissa on kaksi näyttöä – toinen kannessa ja toinen sisällä.

Kannen Super AMOLED -näytön kuvasuhde on 21:9, koko 4,58 tuumaa ja tarkkuus 1960×840 pikseliä. Se on tarkoitettu pääasiassa nopeampiin toimintoihin, kuten ilmoitusten tarkasteluun, puheluihin ja viesteihin. Sen kautta voi kuitenkin tehdä kaikki samat toiminnot kuin suuremmalla näytöllä.

Avaamalla Samsungin uutuuden taittuu sisältä auki laitteen varsinainen erikoisuus, 7,3 tuuman kokoinen Dynamic AMOLED -näyttö. Sen kuvasuhde on 4,2:3 ja tarkkuus 2152×1536 pikseliä. Kun laite avataan, sammuu kannen näyttö automaattisesti ja sillä auki ollut sisältö tai sovellus avautuu saumattomasti sisäpuolen suuremmalle näytölle.

Yhtäaikaisesti suurella näytöllä saa käyttöön jopa kolme aktiivista sovellusta. Käyttöjärjestelmänä Galaxy Foldissa on Googlen Android 9 Pie Samsungin omalla One UI -käyttöliittymällä.

Samsung Galaxy Fold on ensimmäinen älypuhelin, jossa on käytetty UFS 3.0 -muistia. Kapasiteettia on yhteensä 512 gigatavua ja RAM-käyttömuistia (LPDDR4X) on 12 gigatavua. Galaxy Foldin tehoista huolehtii 7 nanometrin tuotantoprosessilla valmistettu kahdeksanytiminen järjestelmäpiiri. Akun koko on 4 380 milliampeerituntia ja laite tukee pikalatausta niin langattomasti kuin langallisesti.

Galaxy Foldissa on yhteensä kuusi kameraa, jotta kamera on käytettävissä jokaisessa laitteen asennossa. Kolme kameraa on laitteen takapuolella, kaksi kameraa sisällä ja yksi kamera kannessa. Laitteen sormenjälkilukija on sijoitettu oikeaan kylkeen.

Foldin takapuolella on 12 megapikselin pääkamera optisella kuvanvakaimella, automaattitarkennuksella ja vaihtuvalla f/1,5-2,4 -aukolla. Sen tukena on 12 megapikselin kaksinkertaisen optisen zoomin tarjoava kamera f/2,4-aukolla, optisella kuvanvakaimella ja automaattitarkennuksella sekä 16 megapikselin ultralaajakulmakamera f/2,2-aukolla. Avattuna käytettävissä on 10 megapikselin kamera f/2,2-aukolla ja 8 megapikselin syvyystietoja tallentava kamera. Kannessa on 10 megapikselin kamera f/2,2-aukolla.

Lue myös:

    Uusimmat