Samsung aloitti Android 9 Pie ja One UI -päivityksen laajan jakelun Galaxy Note9:lle Suomessa

Samsung on aloittanut One UI:n ja Android 9 Pie -päivityksen jakelun Suomessa nyt myös Galaxy Note9 -puhelimilleen.

Aiemmin päivitykset alkoivat jo Galaxy S9:lle ja S9+:lle. One UI ja Pie -päivityksen laajempi jakelu Galaxy Note9:lle Suomessa näyttää alkaneen eilen.

Samsung on vahvistanut, että myös viime vuonna julkistetut Galaxy S8, Galaxy S8+ ja Galaxy Note8 saavat One UI:n ja Android 9 Pien, mutta tarkempaa aikataulua niiden osalta ei vielä tiedetä.

One UI:n avulla Samsung pyrkii helpottamaan yhden käden käyttöä puhelimilla. Näyttöjen koot ovat kasvaneet ja kuvasuhteet muuttuneet, minkä seurauksena näytön ylälaidassa sijaitsevaan sisältöön on hankala ylettää sormella helposti. Uudessa One UI:ssa relevantit sisällöt on sijoitettu enemmän näytön alaosaan.

”Puhelimen näytön yläosa on tarkoitettu katseluun ja alaosa on tarkoitettu kosketukseen ja ohjaukseen”, kertoi Samsungin Jaeyeon Jung aiemmin One UI:n esittelyn yhteydessä. Esimerkiksi Viestit-sovelluksessa keskustelut alkavat näytön keskivaiheilta eivätkä aivan ylälaidasta.

Lisäksi One UI:ssa käyttäjän on mahdollista valita tumma teema, jolloin virrankulutus on alhaisempi Samsungin suosimilla AMOLED-näytöillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja