Mainos

Samppa Lahdenperän töitä Teatterimuseossa

Helsingin Kaapelitehtaalla on syyskuun loppuun saakka näytteillä Lahdenperän pukuluonnoksia sekä näyttämöpukuja.

Pukusuunnittelija, lavastaja ja kuvitustaiteilija Samppa Lahdenperä on 35 vuoden ajan piirtänyt kuvia teatteria, televisioelokuvia, viihde- ja asiaohjelmia sekä kirjoja varten.

Teatterimuseon Studiossa on esillä näyttely, joka esittelee Lahdenperän erityisesti juuri piirtäjänä. Lahdenperä on kuvittanut toistasataa kirjaa, muun muassa oppikirjoja, lastenkirjoja, keittokirjoja ja tietokirjoja

Piirros on luonnollisesti merkittävässä roolissa silloin, kun suunnitellaan puvustuksia teatteria tai televisiota varten. Perinteisten piirustusten lisäksi hänen työtapaansa kuuluu tehdä piirustuksia roolihahmoista liikkeessä ja toiminnassa.

Näyttelyssä on esillä kymmeniä Lahdenperän pukuluonnoksia ja kuvitusoriginaaleja. Pukuluonnosten rinnalla nähdään valmiita näyttämöpukuja.

Taiteellisen työn lisäksi Lahdenperä toimii alansa luottamustehtävissä ja opettaa pukuhistoriaa teatterialan jatko-opiskelijoille. Hän on saanut vuonna 1990 elokuvataiteen valtionpalkinnon pukusuunnittelusta elokuvaan Rouva Glad, elämän rouva sekä Pro Finlandian vuonna 1998.

Näyttely on esillä Teatterimuseossa Helsingin Kaapelitehtaalla 26. syyskuuta saakka.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.