Sampo Terho haukkui ay-liikkeen toiminnan Ylellä: "Ollaan valmiita viemään leipä lasten suusta"

2:40

Sinisten puheenjohtaja, Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho syyttää ammattiyhdistysliikettä valhekampanjasta, jolla vastustetaan hallituksen suunnitelmia helpottaa irtisanomista pienissä yrityksissä.

Video: Teollisuusliiton johtaja kehottaa ottamaan ammattiliitot tosissaan

Terho sanoi Ylen Ykkösaamussa, että ay-liikkeen väitteet siitä, että irtisanomislaki sallisi niin sanotun pärstäkertoimen perusteella tehtävät mielivaltaiset irtisanomiset, eivät pidä paikkansa.

– Mitään mielivaltaisuutta ei sallita irtisanomisissa. Toistan, mitään mielivaltaisuutta ei sallita irtisanomisissa, Terho vakuutti Ylen haastattelussa.

Ay-eliitillä kampanja Rinteen puolesta

Terhon mukaan valheellisia tarinoita on levittänyt ay-eliitti, johon kuuluvat SAK:laiset liittopomot. Terho katsoo, että käynnissä on vaalikampanja SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen pääministeriksi saamiseksi ja "rettelöinti" olisi aloitettu joka tapauksessa jostain aiheesta.

– On karmeata katsoa, että tässä ollaan valmiita laittamaan tehtaita kiinni tai tekemään muita toimenpiteitä, esimerkiksi viemään leipä lasten suusta, Terho sanoi Ylellä.

Hän viittasi ensi viikolla alkaviin lakkoihin, joiden on arvioitu haittaavan esimerkiksi koulujen ja päiväkotien ruokahuoltoa.

Terhon mukaan käynnissä on periaatteellinen taistelu siitä, saavatko kansalaiset, hallitus ja eduskunta päättää työmarkkinatoimista ilman työmarkkinajärjestöjen hyväksyntää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja