Mainos

Sampo Pankin pankkikorteissa jälleen ongelmia

Sampo Pankin pankkikorteissa on jälleen ongelmia. Korteilla ei saa rahaa automaateista eikä niillä pysty maksamaan ostoksia.

Ongelmat koskevat Sampo Pankin pankkikortteja, Visa Electron -kortteja sekä Visa- ja MasterCard -luottokortteja. Niillä pystyy tekemään vain pieniä ostoksia, jotka eivät vaadi varmennusta.

Sampo Pankki ei kertonut julkisuuteen varmennusta vaativien ostosten tarkkaa eurorajaa, mutta muutaman kympin arvoisten "normaalien ostosten" teon piti onnistua, viestintäjohtaja Hannu Vuola sanoi iltapäivällä.

Vuolan mukaan vika havaittiin hieman ennen kello kahta iltapäivällä. Hän ei halunnut illansuussa vielä veikkailla, koska yhteydet saataisiin kuntoon.

- Tällaista arviota ei kannata antaa, kun tilanne on vielä akuutisti päällä eikä arvioiden toteutumisesta ole varmuutta.

Vika Tanskassa

Pankin nettisivuilla olevan tiedotteen mukaan ongelmat johtuivat siitä, että Danske Bank -konsernin tietoliikenneyhteydet kansainväliseen korttivarmistukseen olivat poikki.

- Kyseessä on laajempi tanskalainen tietoliikennehäiriö, jolla ei ole sinänsä mitään tekemistä Sampo Pankin integraatioprosessin kanssa, Vuola sanoi iltapäivällä.

Tanskassa havaitut tietoliikenteen ongelmat olivat hänen mukaansa laajempia kuin pelkästään Danske Bankia koskevia.

Sampo Pankilla on tällä hetkellä Suomessa yli 1,1 miljoonaa henkilöasiakasta sekä noin 100 000 yritys- ja yhteisöasiakasta.

Sampo Pankin verkko- ja korttipalveluiden takkuilu alkoi pääsiäisenä, jolloin pankissa otettiin käyttöön tanskalaisen emokonserni Danske Bankin tietojärjestelmät. Sen jälkeen pankki on moneen otteeseen vakuuttanut, että pahimpien ongelmien pitäisi olla jo ohi.

Sampo Pankki ehti jo ennen keskiviikon korttiongelmia kutsua toimittajia torstaiaamuksi lehdistötilaisuuteen, jossa sen on määrä kertoa Sampo Pankin ja Danske Bankin integraation etenemisestä.

Sampo Pankissa tilanteeseen on reagoitu pitämällä pankkien ovet auki kello kahdeksaan asti. Vian kestoa ei Sampo Pankissa osattu arvioida.

MTV:n Uutiset tavoitti Tampereelta suivaantuneen Sampo Pankin asiakkaan, joka kertoi tilanteen selvinneen hänelle kaupan kassalla.

- Minulla on vieraan pankin luottokortti, mutta en arvannut sitä käyttää, kun haluaisin saada selville, että kuka maksaa ne luottokorot, kun en voi käyttää varoja, jotka minulla on pankissa. Kuka maksaa ylimääräiset kulut, mitkä tästä seuraa?

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.