Sammuta valot: 5 kattausvinkkiä tunnelmallisiin teemajuhliin

Tänä lauantaina klo 20.30 vietetään kaikkialla maailmassa Earth houria, jolloin valot sammutetaan tunniksi muistutuksena ilmastotekojen tärkeydestä. Järjestä siis lauantai-iltana Earth hour-teeman kunniaksi kynttiläillalliset pimeässä.

Kutsu lauantaina ystäväsi luoksesi syömään kynttilänvalossa. Tässä viisi varmaa kattausvinkkiä onnistuneisiin kynttiläillallisiin!

1. Boheemia väriloistoa

Keväisen boheemissa kattauksessa kukoistavat maanläheiset ja lämpimät värit kuten oranssi, keltainen ja pinkki. Aseta pöydälle pirteänvärinen kuvioitu pöytäliina. Kerää pöydän keskelle sitten runsaasti erilaisia korkeita, metallisia kynttilänjalkoja ja aseta kynttilänjalkoihin erivärisiä, esimerkiksi luononvalkoisia ja oransseja kynttilöitä.Ylellistä tunnelmaa tuomaan sopivat metalliset tarjoilulautaset ja tarjottimet, viinikarahvit ja kankaiset servetit. Viimeistele boheemi väriloisto asettelemalla tuolien selkänojille pöytäliinan väreihin sopivia sohvatyynyjä.

2. Kukkia ja kynttilöitä

Tässä romanttisessa kattauksessa koristellaan pöytä kukkasin. Voit laittaa pöydälle halutessasi pöytäliinan, mutta jättää pöydän puupinnan myös rennosti näkyviin. Aseta pöydän keskiosaan tuikkuja tai kynttilöitä yhteen rykelmään. Asettele sitten mieleisiäsi leikkokukkia kynttilärykelmän ympärille pöydälle. Älä laita kukkia tällä kertaa maljakkoon, vaan anna niiden maata pöydällä rennosti. Voit asetella kukkia kynttilärykelmän ympäryksen lisäksi myös ympäri pöytää romanttisen ja herkän ilmeen maksimoimiseksi.

3. Vallattomia värejä ja retrokuosia

Tämän kattauksen katseenvangitsijana toimii pöydälle levitetty värikäs pöytäliina. Väreiksi pöytäliinaan sopivat punainen, oranssi, keltainen, limenvihreä tai pinkki. Asettele pöydälle erivärisiä lasisia tuikkukuppeja tai värikkäitä kynttilöitä. Astioina voit käyttää sikinsokin mummon vanhoja perintöastioita ja uudempia astioita. Voit myös etsiä kattaukseen sopivia retrokuosisia astioita kirpputorilta tai kierrätyskeskuksesta. Valitse myös servetit rohkean väriteeman mukaiseksi ja vallaton kynttiläillalliskattaus on valmis.

4. Viileän vaaleaa valkoista

Minimalisti kattaa illallispöytänsä klassisella valkoisella pöytäliinalla ja siihen sopivilla vaaleilla astoilla.Valkoinen kattaus on aina toimiva, juhlava ja ylellinen vaihtoehto illallispöytään. Levitä pöydälle kirkkanvalkoinen,luonnonvalkoinen tai vaalean beige silitetty pöytäliina. Aseta jokaisen ruokailijan eteen valkoinen kankainen servetti kauniisti taiteltuna. Asettele pöydän keskelle siistiin jonoon läpinäkyviä, lasisia tuikkukippoja. Aterimiksi sopivat parhaiten selkeälinjaiset metalliset aterimet tai vanhanaikaiset perintöaterimet. Voit kruunata kattauksen valkoisilla kukilla, mutta minimalistinen kattaus ei välttämättä koristuksia tarvitse, vaan toimii tyylikkäässä yksikertaisuudessa sellaisenaan.

5. Luonnollista luksusta

Jos tykkäät neutraaleista, maanläheisistä väreistä ja vähäeleisestä luksuksesta, tämä kattaus on sinulle omiaan. Jätä ruokapöytäsi puupinta näkyviin, ja käytä pöytäliinan sijaan tabletteja kattauksen alustana. Tablettien väriksi sopii erinomaisesti esimerkiksi vaaleanruskea, oliivinvihreä tai luonnonvalkoinen.

Aseta valkoiset lautaset tablettien päälle, ja kruunaa kattaus valkoisilla serveteillä. Aseta pöydälle hopeisia kynttilänjalkoja valkoisilla kruunukynttilöillä varustettuna. Voit asettaa keskelle pöytää myös vaihtoehtoisesti yhden isomman, valkoisen pöytäkynttilän. Kruunaa kattaus valkoisella orkidealla tai kimpulla valkoisia liljoilla.

Riika Nykänen/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja