Earth hour pimentää kodit lauantaina: 7 asiaa joita voit tehdä pimeässä!

Lauantaina 31.3. klo 20.30 vietetään kaikkialla maailmassa Earth houria, jolloin valot sammutetaan tunniksi. WWF:n järjestämän kampanjan idea on puhua ilmaston puolesta ja kannustaa ihmisiä säästämään sähköä sekä tekemään muita ilmastotekoja ympäristön suojelemiseksi.

Osallistu sinäkin Earth houriin ja vietä lauantai-iltana tunti ilman valoa. Lue mitä kaikkea voit tehdä tunnin aikana pimeässä.

1. Vietä laatuaikaa sängyssä

Kuinka usein sinulla ja kumppanillasi on aikaa viettää rentouttavaa ja romanttista laatuaikaa vällyjen välissä ilman häiriötekijöitä kuten televisiota, tietokonetta tai taustamusiikkia? Käyttäkää hyväksenne tunti ilman valoja ja sähköä, ja luokaa tunnelmaa sytyttämällä kynttilöitä ympäri asuntoa. Painukaa sitten pehkuihin ja nauttikaa toisistanne.

2. Järjestä illalliskutsut

Järjestä illalliskutsut ympäristö-teeman ympärille. Kutsu ystävät luoksesi syömään illallista ja juomaan viiniä. Valmista kylmiä ruokia, jotka on mahdollista kokata etukäteen. Näin sinulle ei koidu ongelmia ruoanlaitosta pimeässä ilman sähköä. Kylmiksi tarjottaviksi illanviettoon sopivat esimerkiksi tapakset, erilaiset salaatit, sushit ja suolaiset cocktailpalat.

3. Pelatkaa lautapeliä

Milloin olet viimeksi pelannut lautapeliä? Vanhat kunnon lautapelit ovat monelle vain kaukainen muisto lapsuudesta, mutta ne ovat myös erinomainen viihdytysmuoto aikuisten illanistujaisiin. Kaiva kaapinpohjalta esiin siis monopoli, trivial pursuit, alias, afrikan tähti tai kimble, ja järjestä lautapelisessio perheesi tai ystäviesi kesken. Sytytä reilusti kynttilöitä valaisemaan pelilautaa ja tuomaan tunnelmaa.

4. Painu kylpyyn

Harvalla on aikaa nauttia pitkistä vaahtokylvyistä arjen tohinassa. Nyt voit kuitenkin lojua ammeessa antaumuksella vaikka kokonaisen tunnin. Asettele kylpyhuoneeseesi kynttilöitä, lisää kylpyveteen ihanantuoksuista kylpyvaahtoa, ja nauti.

5. Tee kumppanillesi rentouttava hieronta

Mikä sopisi paremmin pimeään, kynttilöin valaistuun huoneeseen kuin rentouttava hieronta? Suorita kumppanillesi siis rentouttava kokovartalohieronta, jalkahieronta, päähieronta tai kasvohieronta.

6. Lue kynttilänvalossa

Varaudu sähköttömään tuntiin jo etukäteen, ja käy lainaamassa kirjastosta kirja jonka olet jo pitkään halunnut lukea, mutta sinulla ei ole ollut aikaa. Käperry mukavaan nojatuoliin kirjan kanssa ja sytytä kynttilöitä valaisemaan lukuhetkeäsi.

7. Meditoi

Nauti sähköttömän tunnin tuomasta hiljaisuudesta, ja käytä tämä ylimääräinen aika itseesi. Asetu olohuoneen lattialle mukavaan istuma-asentoon, kuten risti-istuntaan, ja anna mielesi tyhjentyä arjen stressistä, kiireestä ja melusta.

Lähde: http://wwf.fi/earthhour

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja