Salsa

Salsa on kahteen eri tyylisuuntaan jakautuva latinalaisamerikkalainen tanssi, jolle on ominaista kissamaisen viettelevä olemus.

Salsa on eräs latinalaisamerikkalaisen tanssin muoto. Se on alun perin kotoisin Kuubasta. Salsaa tanssitaan paritanssina, mutta sitä voi harjoitella myös yksinään. Salsalle ominaista on kissamaisen viettelevä olemus ja nopeat lantion liikkeet.

Salsa-tanssiin liittyy salsa-musiikki. Sana on espanjaa ja tarkoittaa kastiketta. Salsa-musiikin rytmi on tyypillisesti kahdeksanjakoinen. Yleensä tanssissa on kolme askelta neljää iskua kohti. Salsa-tanssijat eivät myöskään liiku lattialla kovin paljon, vaan tanssivat melko lailla paikoillaan.

Salsan tyylisuunnat

Salsa jakaantuu kahteen tyylisuuntaan. Niin sanotuissa crossbodytyyleissä nainen ja mies liikkuvat käytännössä toisiaan vastakkain ja toistensa ympäri linjassa koko ajan. Kuubalaisessa salsassa eli casinossa liikerata muistuttaa pyöristynyttä kolmiota. Tunnetuimmat crossbodytyylit tunnetaan nimillä New York Style ja Los Angeles Style.

Crossbodytyylejä kutsutaan joskus myös kansainväliseksi tyyliksi. Ne eroavat liikeradoiltaan kuubalaisesta parisalsasta. Eri salsatyylejä, kuten kuubalaista salsaa ja eri crossbodytyylejä voi myös pitää eri tansseina, joissa on kuitenkin samantyylinen rytmi ja samankaltaisia kuvioita.

Suomessa on perinteisesti tanssittu kuubalaista parisalsaa, joka on Suomessa yleisin salsatyyli. Viime vuosina crossbodysalsojen harrastus on lisääntynyt ja salsaa on alettu tanssia myös tanssilavoilla. Suomen aktiivisimmat salsayhteisöt löytyvät Helsingistä ja Tampereelta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja