Mainos

Salon raha-auton ryöstössä nolo virhe – tärkein asia jäi harjoittelematta

0:44

Eilinen Salon raha-auton ryöstö päättyi ammattimaisuudestaan huolimatta hieman noloonkin virheeseen. Pitkälle suunniteltu ja runsaasti tiedustelutyötä vaatinut ryöstön yritys päättyi siihen, etteivät ryöstäjät saaneet vietyä auton lastia.

Iltalehden tietojen mukaan ryöstäjät saivat avattua raha-auton oven, mutta eivät saaneet vietyä auton kuljettamaa käteistä rahaa. Rikosylikomisario Heikki Topi-Hulmi ei paljasta, mikä esti ryöstäjiä viemästä rikosta loppuun.

– Näihin turvallisuusasioihin me emme halua ottaa kantaa, sillä se mahdollisesti vaarantaa kuljetushenkilökunnan turvallisuuden.

Jotain yllättävää ryöstäjät auton sisällä kuitenkin kohtasivat. Kyse saattaa olla jokin kuljetuksesta vastanneen G4S-yhtiön turvajärjestely, johon ryöstäjät eivät olleet osanneet varautua.

Raha-auton kuljettaja voi poliisin mukaan tilanteeseen nähden hyvin, eikä hänellä ole fyysisiä vammoja.

Ryöstäjät pakottivat rahakuljetusauton kuljettajan ulos autosta teon aikana. Poliisi ei halua kommentoida, ammuttiinko auton tuulilasia kuljettajan vielä istuessa autossa.

Poliisi ei myöskään selkeästi vahvista, että kuljettajaa olisi osoitettu aseella.

– Näin voidaan sanoa, rikosylikomisario Heikki Topi-Hulmi vastaa kysymykseen.

Mukana voi olla ulkomaisiakin tekijöitä

Tekninen tutkinta on alueella vielä hieman kesken ja poliisin tutkinta jatkuu normaalina. Tekijät eivät vieläkään ole poliisin tiedossa. Se tiedetään, että usea tekijöistä on suomenkielisiä.

– Näyttöä ulkomaisia tekijöitä ei ole, mutta se on mahdollista. Järjestäytynyt rikollisuus on monesti monikansallista, Topi-Hulmi toteaa.

0:39

Polisii kaipaa vihjeitä

Poliisi kaipaa yhä havaintoja tekijöistä ja poikkeavasta autoliikenteestä tapahtuma-alueella.

– Havainnot ovat tervetulleita erityisesti Kivihovin takana olevalta parkkipaikalta ja teollisuusalueelta, jonne tekijät jättivät autonsa. Myös sen jälkeisiä havaintoja kaivataan.

1:21

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.