Salkkarit-näyttelijöitä haettiin aikoinaan lehti-ilmoituksilla: "Nuoret kirjoittivat hakemukset käsin"

0:26

Salattujen elämien ensimmäinen jakso nähtiin liki 20 vuotta sitten. Kun tuotanto alkoi, olivat ajat vielä toiset. 

Salattujen elämien 20-vuotisella taipaleella maailma on ehtinyt muuttua paljon. Sen tietävät myös ensimmäisiä Salkkarit-castingeja hoitaneet Minna Sorvoja ja Saara Cantell.

– Silloin oli käytössä ihan eri välineet kuin tänä päivänä. Nuoret kirjoittivat hakemukset käsin ja liittivät niihin teetetyt paperikuvat, Sorvoja muistelee.

Näyttelijöitä haettiin lehti-ilmoituksilla ja etsittiin kouluista ja teattereista. Kiinnostuneita nuoria oli paljon, kirjeitä tuli vino pino ja puhelin pirisi tiuhaan. 

Aikuisnäyttelijöitä oli uudenlaiseen sarjaan hankalampi löytää. Monilla oli kiinnityksiä teattereissa, eikä ohjelman ulkomaiselle tuotantojoukolle ollut helppo selittää, ettei Suomen kokoisessa maassa ole pilvin pimein lavakarismaa. 

– He ihmettelivät, että eikö jostain pohjoisesta muka löydy joku mieletön keski-ikäinen miesnäyttelijä, jota kukaan ei ole vielä keksinyt. Yritin selittää, että jos täällä on komeita nelikymppisiä miesnäyttelijöitä, kyllä ne on jo löydetty, eivät ne piileskele siellä, Cantell nauraa. 

Sekä Cantell että Sorvoja ovat iloisia siitä, että monet sarjaan palkatuista näyttelijöistä ovat sittemmin luoneet uraa alalla. Suosikiksi noussut Jasper Pääkkönen oli lupaava jo alussa. 

– Kyllä ne aika äkkiä sieltä erottuivat, joissa oli se karisma, Cantell sanoo. 

Salatut elämät MTV3-kanavalla arkisin klo 19.30!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja