Mainos

Salkkarit-käsikirjoittaja paljastaa: Nämä käänteet kuohuttivat katsojia

MTV.fi esittelee kevään ja kesän aikana Salattujen elämien kulisseissa työskenteleviä henkilöitä. Ensimmäisenä vuorossa on pääkäsikirjoittaja Teemu Salonen.

Kun Teemu Salonen matkustaa julkisilla kulkuneuvoilla, kuuntelee hän muiden matkustajien keskusteluita varmasti tarkemmin kuin kukaan muu. Salattujen elämien pääkäsikirjoittaja nimittäin poimii ideoita sarjaan aivan tavallisesta elämästä.

– Luen uutisia, seuraan mitä tapahtuu ja kuuntelen ihmisten keskusteluja. Usein juonenkäänteet perustuvat johonkin universaaliin aiheeseen, mistä olen kuullut joko lähipiiristäni tai muualta, Salonen selittää.

Saavatko ystävät ja muut läheiset siis olla varpaillaan avautuessaan Saloselle elämästään?

– Eivät he sitä enää niin ajattele. Alkuvaiheessa saatettiin välillä kysellä, että päätyykö tämä Salkkareihin. Ja joskus kerroin itse kavereilleni, että hyödynsin mukaillen heidän tarinaansa sarjassa, Salonen kertoo.

Aina juonenkäänteet eivät katsojia miellytä – ja sen he myös ilmaisevat. Etenkin suursuosion saavuttaneita suosikkihahmoja fanit puolustavat aktiivisesti.

– Sepon hirttäytymisyritys aiheutti ison kohun ja synnytti suoranaisen kansanliikkeen, jonka mielestä Seppo Taalasmaa ei saa tappaa itseään. Myös kauden lopetusjaksot, kuten Kentaurin räjähdys ja lento-onnettomuus ovat nostattaneet tunteita. Tasaisin väliajoin joku vihastuu, mutta toisaalta joku toinen taas ihastuu, Salonen kuvailee.

Välillä kuitenkin tapahtuu jotain odottamatonta, mikä pakottaa käsikirjoittajat tekemään nopeita yllätysratkaisuja.

– Vuosien varrella on ihan tarpeeksi tullut näitä, että joku on raskaana, haluaa lopettaa tai vaikka murtaa jalkansa niin, että joutuu kävelemään kepeillä. Silloin tarvitaan nopeaa reagointia. Toisaalta juuri se tekee työstä myös mielenkiintoista, Salonen miettii.

Nimi kertoo hahmosta

Salonen on käsikirjoittanut Salattuja elämiä lähes 14 vuoden ajan. Tämä tarkoittaa, että hän on kehitellyt kaikki sarjan henkilöhahmot – aivan alkuperäisiä lukuun ottamatta. Hieman yllättäen Salonen kertookin, että nimenomaan hahmojen nimien keksiminen on vaikein puoli hänen työssään.

– Mietimme nimiä todella pitkään. Haluamme, että jokaisella nimellä on jokin tarkoitus, että se kertoo kyseisestä henkilöstä jotain.

Esimerkiksi vuonna 2010 sarjaan saapui Liisa Salo – hahmo, jolla oli sama etunimi kuin Ismon kuolleella vaimolla. Tämä ei todellakaan ollut sattumaa.

– Siinä lähdettiin sillä, että Ismolla oli ollut vaimo Liisa, jonka hän luuli kuolleen syöpään. Halusimme, että uusi hahmo toisi Ismolle heti mieleen hänen entisen vaimonsa, jota hän edelleen ajatteli paljon. Olimme silloin jo melko varmoja, että halusimme tuoda Liisa Laitelan takaisin sarjaan, Salonen selittää.

Liisa Laitela on sittemmin palannut sarjaan nykyisellä nimellään Kristiina Pohjonen.

Yksi käsikirjoittajan haasteista on säilyttää vuosienkin jälkeen mielenkiinto pienen porukan, yhden rapun ja muutaman työpaikan sisäisiin tapahtumiin. Jotta kiinnostus säilyisi, menevät sarjan käänteet välillä väkisinkin jonkun mielestä epäuskottaviksi.

– Aina sitä palautetta tulee, että johan taas on epärealistista. Mutta toisaalta kukaan ei jaksa katsoa, kun joku tiskaa. Tärkeintä meille on tunteiden herättäminen ja tarttumapinnan antaminen ihmisille. Juonenkäänteiden keksimistä helpottaa se, että hahmot pyörivät omassa ringissään ja elävät yhteisöllisesti. Lisäksi pitkään mukana olleet hahmot synnyttävät ja ruokkivat itsekin tarinaa. Ismo on hyvä esimerkki tällaisesta.

Salatut elämät maanantaista torstaihin kello 19.30 MTV3-kanavalla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.