Salkkarit-julmurin näyttely ottaa koville: ”Itkin päivän päätteeksi”

Miia Räikkönen näyttelee Salatuissa elämissä Mariannan äitiä Raakelia – hahmoa, jonka annetaan ymmärtää olevan syyllinen tyttärensä mielenterveysongelmiin. Haastava rooli ottaa välillä koville.

Salattujen elämien Raakelin näyttely on saanut Miia Räikkösen pohtimaan, miten suuri vastuu vanhemmilla on lapsistaan ja heidän tulevaisuudestaan.

Räikkönen on välillä kuvauspäivien jälkeen surullinen, kun hän jää miettimään, että jotkut äidit ovat todellisuudessakin Mariannan äidin kaltaisia ja omat ongelmat estävät kantamasta vastuuta lapsistaan.

– Itkin välillä päivän päätteeksi, Räikkönen tunnustaa.

– Peilaan tätä siihen, että minulla on kaksi lasta. Miten joku voi käyttäytyä niin julmasti ja kylmästi lastaan kohtaan?

Koska Räikkönen käyttäytyisi itse täysin eri tavalla kuin Mariannan äiti, oli tilanne mikä tahansa, hahmoon samastuminen on ollut haastavaa.

Näyttelijän on täytynyt pohtia hahmonsa psykologista taustaa.

– Sillä voi olla omia traumoja ja menneisyyden ongelmia, jotka tytön kuolema laukaisi. Sen todellisuudentaju on hämärtynyt.

Kun hahmoa on ajatellut tästä näkökulmasta, Raakelin näytteleminen on Räikkösen mukaan sujunut yllättävän vaivattomasti.

– Sitä on kiva tehdä, kun se ei ole hajuton ja mauton. Se on määrätietoinen, mutta väärällä tavalla: häijy ja rikkinäinen.

Räikkönen paljastaa, että Raakelista nähdään tulevaisuudessa myös pehmeämpiä puolia – mutta ei aivan heti eikä aivan ilmeisimmillä tavoilla.  Hahmo on saapunut Pihlajakadulle vaikeuttaakseen tyttärensä elämää.

– Raakel haluaa viimeiseen asti, että Marianna kokee saman tuskan, kun se on kokenut. Se pistää kapuloita rattaisiin.

– Mutta käyhän siitäkin ilmi, millainen Raakel oli ennen tyttären kuolemaan, ettei se ole läpeensä paha ja se osaa rakastaa.

Salatut elämät joka arkipäivä kello 19.30 MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat