Mainos

Salkkari-tuottaja tuohtui käsikirjoitussopasta: Anteeksiantamatonta!

Suomalaisten rakastaman tv-sarjan vastaava tuottaja Marko Äijö pitää pöyristyttävänä salaisten käsikirjoitusten unohtamista julkiseen puistoon.

14-vuotias koulupoika teki elämänsä löydön sunnuntai-iltana Helsingin keskustassa sijaitsevasta Vuorimiehenpuistosta. Puistonpenkillä lojui paperinivaska, joka paljastui miljoonayleisön keräävän Salatut elämät -sarjan käsikirjoitukseksi. Paperinivaskassa oli yhteensä 250 sivua, ja se sisälsi useita tärkeitä juonenkäänteitä.

Ohjelman vastaava tuottaja Marko Äijö on tilanteesta tyrmistynyt, eikä tuotantoyhtiö ole vielä ehtinyt selvittää asioiden kulkua.

– Sitä ei kukaan tiedä, miten käsikirjoitus jäi puistoon. Puolitoista viikkoa sitten kuvauksissa oli mukana yli satahenkinen tuotantoporukka. Tämä on kuitenkin anteeksiantamatonta huolimattomuutta. Ei tällaista saa tapahtua. Kyllä tässä oltiin ihan housut kintuissa, mutta onneksi tämä päättyi ainakin toistaiseksi näin, Äijö päivittelee.

– Pitää selvittää, miten tällainen on voinut tapahtua. Tämä on erittäin vakavaa. Eivät työntekijät voi olla kuin vasikat kesälaitumella helteiden tultua ja unohtaa salaisia papereita puistonpenkeille.

Jos ja kun papereiden kadottaja selviää, joutuu tuotantoyhtiö miettimään, miten asiassa edetään. Nyt on kuitenkin tärkeintä saada tärkeät paperit pian takaisin omistajalleen. Sen jälkeen on jälkipyykin vuoro.

– En tiedä vielä, mitä teemme, kun saamme syyllisen tietoomme. Kyllä tästä ainakin erittäin vakava puhuttelu seuraa. Kyllä meidän työsopimuksissa lukee selvästi, että tekijät ovat vaitiolovelvollisia, eikä tietoja saa vuotaa eteenpäin.

Vastaava tuottaja kertoo keskustelleensa puoleen yöhön saakka käsikirjoitusnivaskan löytäneen pojan isän kanssa. Alaikäisen pojan isän kanssa sovittiin, että salainen materiaali palautetaan pikimmiten tuotantoyhtiöön vahinkojen minimoimiseksi.

– Toivottavasti tästä nyt selvittiin säikähdyksellä. Eihän sitä kuitenkaan tiedä, onko käsikirjoituksen nähnyt muutkin. Oliko tämä nyt tässä, vai onko odotettavissa vielä muutakin? Pitää nyt muutama päivä odottaa. Mitä jos materiaali olisi vuodettu nettiin? tuottaja pohtii.

Äijö näkee asiassa kuitenkin myös positiivisia puolia. Se, ettei käsikirjoitusnivaskan saloja ole vielä tähän mennessä vuodettu mihinkään, kertoo siitä, että Salatut elämät -sarja on suomalaisille rakas.

– Olen myös pystynyt keskustelemaan asiasta luottamuksella pojan isän kanssa, joten haluankin antaa hänelle tästä julkiset kiitokset. Jos hänellä olisi ollut vahingoittamistarkoitusta, hän olisi siinä onnistunut, tuottaja muistuttaa.

Pahin kauhuskenaario asialle olisi ollut se, että koko 250-sivuinen käsikirjoitusnivaska useine kohtauksineen olisi jouduttu kuvaamaan uudestaan ja miettimään myös uusia juonenkäänteitä.

Käsikirjoitusnivaskan unohtumisesta puistonpenkille kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

(MTV3–ANN-MARI LEINONEN)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.