Skripalien myrkytyksistä epäillyt miehet kiistävät syyllisyytensä – väittävät olleensa kaupungissa turisteina

Kaksi venäläismiestä syytteeseen ex-vakoojan murhayrityksestä 1:39

Kaksi miestä, joita epäillään Britannian Salisburyssä hermomyrkyllä tehdyistä vakavista myrkytyksistä, kiistävät syyllistyneensä tekoihin.

​​​​​​​Video: Kaksi venäläismiestä syytteeseen ex-vakoojan murhayrityksestä

Asiasta kertoo SkyNews. Miehet kertovat, ettei heillä ole mitään tekemistä myrkytysten kanssa.

Myrkytyksistä epäillyt Aleksander Petrov ja Ruslan Boshirov kertoivat tänään Venäjän valtion Russia Today -uutiskanavalle, että he olivat Salisburyn pikkukaupungissa turisteina tutustumassa Stonehengen monumenttiin.

RT:n päätoimittajan mukaan kaksi miestä oli ollut yhteydessä  toimitukseen, sillä he halusivat kertoa tarinansa. Edellisenä päivänä Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi, että kaksi miestä oli tunnistettu ja he ovat tavallisia siviilejä, eivät rikollisia.

Britannian ulkomisteriön mukaan maan viranomaiset ovat varmoja, että epäillyt työskentelivät Venäjän sotilastiedustelu GRU:lle.

– Tänään, kuten monesti ennenkin, meille vastattiin valheilla ja tarkoituksellisella sekoittamisella, ulkoministeriön tiedottaja kommentoi epäiltyjen puheita.

Neljä uhria

Venäläinen ex-agentti Sergei Skripal ja hänen tyttärensä Julia Skripal altistuivat viime maaliskuussa Novitshok-hermomyrkylle Salisburyn kaupungissa Britanniassa. Heitä hoidettiin kuukausia sairaalassa ja he selvisivät myrkytyksestä.

Tämän jälkeen myrkylle altistui kymmenen kilometriä Salisburystä Amesburyn kylässä myös brittiläinen pariskunta. Nainen kuoli saamiinsa vammoihin myöhemmin sairaalassa.

Juttua päivitetty 16.29: Lisätty tieto Britannian kommenteista.

Lue myös:

    Uusimmat