Salibandyfinaalit ajautumassa käsittämättömään tilanteeseen – ratkaisuottelun pelipaikka pysyy suljettuna

Lakko on sotkemassa salibandykauden huipennusta, jos miesten F-liigassa edetään seitsemänteen finaaliotteluun. Classic joutui järjestelemään tapahtumalle kiireisesti uuden pelipaikan.

Nokian KrP ja Tampereen Classic kohtaavat maanantaina miesten F-liigan kuudennessa finaaliottelussa. Panokset ovat kovat, sillä voitolla Classic juhlii Suomen mestaruutta. KrP:n voitto tarkoittaisi ratkaisun siirtymista keskiviikon seitsemänteen otteluun.

Samalla nokialaisten voitto tarkoittaisi karun skenaarion toteutumista salibandyn pääsarjassa.

Seitsemäs ja ratkaiseva finaaliottelu olisi määrä pelata Tampereella Hakametsän jäähallissa, mutta tiistaina alkava kunta-alan lakko estää pelaamisen hallissa. Classic pelaa kotiottelunsa normaalisti Lempäälässä Ideaparkin Bläk Boks -areenalla, mutta F-liigan sarjamääräysten mukaan ratkaisufinaalit tulee pelata areenalla, jonka yleisökapasiteetti on vähintään 2 000 katsojaa. Bläk Boksin katsomoihin mahtuu 1 200 katsojaa.

Kuudes ottelu pelataan Nokian jäähallissa maanantaina kello 18.30 alkaen. Vielä noin tuntia ennen kuudennen ottelun alkua mahdollisen seitsemännen ottelun pelipaikka oli Classicilla selvityksessä.

Kello 18.40 F-liiga tiedotti mahdollisen seitsemännen finaalin kohtalosta. Kokoontunut Salibandyliiton hallitus päätti pitää kiinni sarjamääräyksistä, eli 2 000 katsojapaikan vaatimuksesta. Tämän seurauksena Classic on ilmoittanut järjestävänsä Bläk Boksiin vähintään 2 000 katsojapaikkaa, ja ottelu pelataan joukkueen kotiareenalla Lempäälässä.

– On valitettavaa, että olosuhteet ovat kevään ratkaisupelien ollessa käynnissä tällaiset. En osaa vielä sanoa, miten Classic ja Ideapark saavat Bläk Boksiin mahtumaan 2000 katsojaa, F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen kommentoi tiedotteessa.

Juttua muokattu 2.5. kello 19.20. Juttu päivitetty sen jälkeen, kun ratkaisu mahdollisen ratkaisufinaalin pelipaikasta tuli. Lisätty tieto, että Classic järjestää Bläk Boksiin vähintään 2 000 katsojapaikkaa.

Lue myös:

    Uusimmat