Salatut elämät -keittokirja - todellisille faneille

Käsikirjoittajilla on toden totta luovuus huipussaan. Vaikka sarjaa ei olisi seurannutkaan, tulevat ihmissuhdekiemurat tai ainakin niiden jäljet hyvin johdateltua kunkin kirjassa esiintyvän kokin esittelyn avulla. Samalla hullulla luovuudella voisi kuka tahansa Matti ja Maija Meikäläinen kirjoittaa keittokirjan omasta perheestään. Loistava joululahjaidea!

Kantavana voimana kirjassa on tarina, kuten itse sarjassakin. Kuhunkin henkilöhahmoon liitetyt ruoat ja etenkin niiden nimet ovat tarkoin selvitetty hauskoissa tarinoissa. Sarjaa aktiivisesti seuranneet voivat ehkä arvatakin kenen keittiöistä ovat ruokalajit nimeltään Taksikuskin tiko-tiko, Mesikämmenen lantturöhkinä, Ei niin rehellisen miehen uuniomenat tai Aamuinen sipulimarmeladi.

Ruuista ei ole kuvia, mutta sitäkin enemmän itse sarjan sankareista. Reseptit puolestaan vaikuttavat hyvinkin toimivilta ja helpoilta. Nuorten ohjeisiin on saatu otteita nuorison mausta, pirteiden uusien ideoiden kera. Vastaavasti sarjan aikuisten ruoat ovat perinteisempään makuun. Käsikirjoittajat ovat selkeästi tietoisia iän vaikutuksista makutottumuksiin. Hatun noston arvoinen asia!

Ismon keittiössä kokataan

Löytöretkeilijän lohikiusaus (4 annosta)

250 g kylmäsavulohta 8-10 peruna (jauhoinen lajike) 2 sipulia 5-8 kynttä valkosipulia nippu tilliä 1 tuore chili n. 8 limetinlehteä 2 dl kermaa voita tai margariinina uunivuoan voitelemiseen

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. 2. Pese perunat huolellisesti. Viipaloi kuorineen. 3. Kuori ja hienonna sipulit, kuten myös valkosipulit. 4. Silppua tilli, chili ja lohi. 5. Voitele uunivuoka reilusti. Lado pohjalle peruna-viipaleita. Ripottele päälle lohi-, sipuli-, chili-, ja tillisilppua. Ja sitten taas perunaviipalekerros. Kokoa näin koko vuoka. Nakkaa väliin 2-3 limenlehteä per kerros. 6. Kaada mukaan kerma. Peitä foliolla. Paista uunissa 45-50 minuuttia. Poista folio viimeisten minuuttien ajaksi niin pinta saa väriä. Salatut (keittiö-)elämätUski, Piitu Laaksonen, Susanna Wsoy, ovh 159 mk

(MTV3 Internet)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja