Saksalaismedia: Kiinasta saksalaisia evakuoinut kone ei saanut lupaa laskeutua Moskovaan – teki välilaskun Helsinki-Vantaalle

Tänään iltapäivällä saksalaisia Kiinan Wuhanin kaupungista evakuoinut Saksan ilmavoimien kone joutui laskeutumaan Helsinki-Vantaan lentokentälle, koska ei saanut lupaa tehdä välilaskua Moskovaan.

Asiasta uutisoi sakalaislehti Die Welt. Suomessa tapauksesta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat. Venäläisessä mediassa ei ollut tapahtuneesta mitään mainintaa.

Die Welt kirjoittaa, että Saksan ilmavoimien kone oli evakuoimassa Saksan kansalaisia maailmalla leviävän koronavirusepidemian vuoksi. Kone nousi ilmaan Wuhanista varhain aamulla ja siinä oli 126 matkustajaa. Koneen oli tarkoitus tehdä välilasku Moskovaan, mutta saksalaismedian mukaan Venäjä kielsi välilaskun viime hetkellä.

Kone laskeutui turvallisesti Helsinki-Vantaan lentokentälle, missä koneen miehistöä vaihdetaan ja kone tankataan ennen kuin se voi jatkaa matkaansa kohti Saksan Frankfurtia.

Saksan puolustusministeri Annegret Kramp-Karrenbauer ilmoitti tänään, ettei ole tyytyväinen Moskovan tekemään päätökseen välilaskun kieltämisestä ja että asiasta keskustellaan varmasti lisää.

Myös Venäjä on aloittanut kansalaistensa evakuoinnin Kiinan Hubein maakunnasta ilmailuvoimien koneilla.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja