Mainos

Saksalaislehti: Venäjän elinkauppiaat tappavat katulapsia

Saksan turvallisuuspalvelun mukaan venäläiset rikollisjoukkiot tappavat katulapsia hankkiakseen elimensiirtoihin tarvittavia elimiä. Ne myydään rikkaille venäläispotilaille tai länsimaisille ostajille, kertoi saksalainen viikkolehti Focus tänään. Lehti perustaa tietonsa Saksan turvallisuuspalvelun BND:n tekemään raporttiin.

Turvallisuuspalvelun edustaja vahvistaa uutistoimisto AFP:lle, että asiaa koskeva selonteko on luovutettu Saksan hallitukselle huhtikuussa. Focus-lehden mukaan Venäjän poliisi ei ole kyennyt lopettamaan elimillä käytävää kauppaa. Tietojen saaminen mahdollisista katulasten surmaamisesta vaikeuttaa myös se, ettei heitä yleensä ole rekisteröity minnekään.

Lehti kertoo, että esimerkiksi Pietarin poliisi on viime vuosina löytänyt yhä enemmän ja enemmän katulasten ruumiita, joista on poistettu suuri osa sisäelimistä. BND:n mukaan Novosibirskissa Siperiassa toimii puolestaan lääkäriryhmän pyörittämä "elinpankki", josta välitetään syväjäädytettyjä lasten ja nuorten elimiä.

Lasten ja nuorten kuolintodistukset ovat väärennettyjä; usein kuolinsyyksi on ilmoitettu leikkauksen aikana tapahtunut "onnettomuus".
(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.