Mainos

Sakkoja ja ongelmia riittää, mutta Uber porskuttaa silti Suomessa

Kyytipalvelu Uber jatkaa toimintaansa Suomessa lakiongelmista huolimatta.

Yrityksen toiminta Suomessa ei ole lainvastaista, mutta kuljettajana toimiminen ilman taksilupaa sen sijaan on. Taksiliitto on ottanut palveluun kielteisen kannan.  

Kaksi Uber-kuljettajaa tuomittiin huhtikuussa sakkoihin taksiliikenteen luvattomasta harjoittamisesta. Asiaa puitiin tuolloin ensimmäistä kertaa oikeudessa Suomessa.  

Myös Uberin kuljettajahaku on käynnissä normaaliin tapaan. "Liittyminen onnistuu muutamassa minuutissa", sivustolla todetaan. Kuljettajalta vaaditaan muun muassa ajokortti, rekisteriote, vakuutustodistus sekä taustatietojen tarkastamiseen vaadittavia tietoja.  

Ruotsissa Uber päätti toukokuussa jäädyttää halpapalvelu Uberpopin toiminnan useiden hävittyjen oikeusjuttujen takia. Ruotsissa oikeus ei hyväksynyt kyyditsemistä ilman taksilupaa. Uberin mukaan kyse ei ollut taksitoiminnasta vaan kimppakyydeistä. Uberin mukaan Uberpop-palvelu palaa käyttöön, kun lainsäädäntöön on saatu selkeät säännökset asiasta.  

Ranskassa Uberille määrättiin kesäkuun alussa 800 000 euron sakot. Puolet sakosta kohdistui uhkasakkona halpapalvelu Uberpopille.  

Myös kahta Uberpopin Länsi-Euroopan ylimmän johdon edustajaa sakotettiin, toista 30000 eurolla ja toista 20000 eurolla. Puolet summista oli uhkasakkoa.  

Uberpop-palvelun käyttö keskeytettiin Ranskassa viime kesänä taksinkuljettajien vastustuksen takia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.