Mainos

SAK: Palkanalennuspuheet syventävät talouskriisiä

SAK:ssa uumoillaan vaikeita työehtosopimusneuvotteluita. Johtaja Lauri Lyly uskoo, että maailmanlaajuinen talouskriisi leimaa seuraavaa neuvottelukierrosta.

- Tulee olemaan erittäin vaikea tes-kierros. Palkansaajapuolella varmasti haetaan turvalausekkeita tähän kriisitilanteeseen, sanoo MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut Lyly.

Palkkaratkaisujen sopimisen yrityskohtaisesti Lyly tyrmää. Hän painottaa, että palkansaajan pitää voida luottaa työehtosopimukseen, koska siinä piilee työntekijän turva.

- Yrityskohtaisten palkkaratkaisujen perään huudetaan aina, kun tulee kriisitilanteita. Silloin neuvottelutilanne ei ole tasavertainen palkansaajien ja työnantajan välillä.

"Roskalasti kaadetaan palkansaajien niskaan"

SAK:n johtajan Lauri Lylyn mielestä palkansaajien päälle vyörytetään tällä hetkellä kolminkertainen uhka.

- Ensin puhutaan palkanalennuksista, sitten työpaikka on menossa alta ja lopuksi vielä SATA-komiteassa puhutaan työttömyysturvan leikkauksesta, Lyly puuskahtaa.

Viimeaikaisia puheita palkanalennuksista ja nollaratkaisuista SAK:n johtaja pitää erittäin vahingollisina myös siksi, että niillä on vahva psykologinen vaikutus ihmisiin.

- Kun ihminen kuulee tällaisia puheita, hän alkaa muuttaa omaa käyttäytymistään. Aletaan säästää ja varautua pahan päivän varalle. Näin talous vain supistuu entisestään. Nämä puheet olisi lopetettava, mikäli halutaan talouskriisistä selvitä.

Talouskriisin seuraukset on Lylyn mielestä kaadettu viime aikoina täysin epäreilulla tavalla palkansaajien niskaan.

- Kriisissä on ollut kyse yksinkertaisesti reaalitalouden ulkopuolella leikittävästä leikistä, jossa rahalla yritettiin tehdä lisää rahaa. Voitot löysivät kyllä osoitteensa, mutta nyt tappiot yritetään jakaa tavallisille palkansaajille.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.