Saitko ilmoituksen tuntemattomasta kirjautumisesta Google-tilillesi? Toimi näin

0:30

Elisa vinkkaa blogissaan, miten kannattaa toimia, jos epäilee toisen henkilön päässeen kirjautumaan omalle Google-tilille.

Mitä kaikkea Google oikein tietää sinusta? Katso yllä olevalta videolta ohjeet, miten voit tilata yhtiön tallentaman datan itsellesi.

Google muistaa yleensä sähköpostilla aina, jos yhtiöllä on pienintäkään epäilystä, että tilillesi olisi saattanut kirjautua joku muu kuin sinä itse. Viestit ovat silloin tarpeettomia, jos tiedät itse, että olet kirjautunut uudelta laitteelta tilillesi.

google turvallisuusilmoitus
Kuvakaappaus Googlen sähköpostilla lähettämästä turvallisuusilmoituksesta.

Joskus voi kuitenkin olla tosi kyseessä, ja hakkeri on voinut yrittää päästä niin Gmailin sähköposteihin kuin Google Driven tiedostoihin.

Asian voi käydä varmistamassa Googlesta esimerkiksi Viimeksi käytetyt laitteet -sivulta. Google myös neuvoo sivuillaan katsastamaan Omat tapahtumat -sivun, ja etsimään niistä sijainteja ja laitteita, joita ei itse tunnista.

Toimi näin

Jos epäilet, että hakkeri on saanut Google-tilisi salasanan selville ja kirjautunut Google-tilillesi, neuvoo Elisa toimimaan vikkelästi ja vaihtamaan salasanan välittömästi. Tämä onnistuu omalta tililtä asetuksista.

Jos samaa salasanaa käyttää jossakin muussa palvelussa, kannattaa myös täältä käydä vaihtamassa salasana välittömästi. Jokaisessa palvelussa kannattaa käyttää omaa erillistä, vahvaa salasanaa.

Elisa myös suosittelee ottamaan kaksivaiheisen todennuksen käyttöön, jotta tili on varmasti suojassa. Kaksivaiheinen todennus lähettää puhelimeen aina tekstiviestillä vahvistuskoodin, kun tilille yritetään kirjautua tuntemattomalla laitteella.

Lähteet: Google, Elisa

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja