Sairaalahoidossa oleva Pelé julkaisi synkkien uutisten jatkoksi rohkaisevan viestin

Brasilialainen jalkapalloikoni Pelé on ollut vajaan viikon ajan sairaalahoidossa hengitystieinfektion takia. Huhut Pelén terveydentilan heikentymisestä vahvistuivat lauantaina, kun brasilialaismediassa uutisoitiin, että hänet on siirretty palliatiiviseen hoitoon Sao Paulon Albert Einstein -sairaalassa. Lehden mukaan Pelén syöpähoidot eivät ole enää tepsineet.

82-vuotias Pelé ja häntä hoitavat lääkärit julkaisivat myöhemmin lauantaina rohkaisevan viestin pelaajalegendan vaikeasta tilanteesta huolimatta.

– Ystäväni, haluan, että kaikki pysyvät rauhallisina ja positiivisina. Olen vahva, minulla on paljon toivoa, ja noudatan hoitoani tavalliseen tapaan, Pelén Instagram-tilillä julkaistussa tekstissä sanotaan.

Lääkäreiden mukaan Pelén tila on vakaa.

Pelé on kärsinyt viime vuodet terveysongelmista ja viettänyt sairaalassa useita jaksoja esimerkiksi paksusuolen syöpään liittyvien hoitojen takia.

Useat MM-kisoissa mukana olevat huippupelaajat, muun muassa ranskalaistähti Kylian Mbappé ja englantilaishyökkääjä Harry Kane, osoittivat lauantaina tukensa Pelélle.

– Rukoilkaa kuninkaan puolesta, Mbappé kirjoitti Twitter-tilillään.

Peléä pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaista jalkapalloilijoista. Brasilialaishyökkääjä on historian ainoa pelaaja, joka on voittanut urallaan kolme maailmanmestaruutta (1958, 1962, 1970).

Edellä mainitussa Instagram-viestissään Pelé kertoi seuraavansa innolla Brasilian maajoukkueen otteita Qatarissa. Kuudetta maailmanmestaruuttaan jahtaava Seleção kohtaa maanantaina neljännesvälierissä Etelä-Korean. Brasilian viimeisin maailmanmestaruus on 20 vuoden takaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja