SaiPan häpeällinen tappio sai ironisen mausteen – kotihallin kaiuttimista kajahti Via Dolorosa

Miesten jääkiekkoliigassa nähtiin keskiviikkona aito jumbofinaali, kun sarjataulukon pohjalla päivystävä SaiPa sai Lappeenrantaan vieraakseen Hämeenlinnan Pallokerhon. SaiPan kausi on kahta ottelua vaille runkosarjan puolivälissä.

Ei tarvitse olla kummoinen ennustaja veikatessaan, että kauden lopuissakin jumbofinaaleissa pelaa SaiPa. Aseeton SaiPa antautui HPK:lle 2–8.

Kisapuiston kovaäänisistä kaikui kappale Via Dolorosa (suomeksi "kärsimysten tie") jo hyvissä ajoin kolmannessa erässä. Katsomossa oli rauhallista, jopa autiota.

SaiPan verkkoon on ladottu alkukaudesta 95 kiekkoa. Seura on tilastossa kirkkaasti omalla kymmenluvullaan.

– Tosi hyvän avauserän jälkeen emme antaneet toisessa erässä takaiskun haitata pelaamistamme, sanaili voittomaalin viimeistellyt HPK:n ex-saipalainen Matti Järvinen.

Hämeenlinnalaiset lopettivat maalinteon 37. minuutilla. Vieraiden tilastohirmut olivat Steve Moses (1+3) ja kauden tehopisteensä lähes tuplannut 22-vuotias hämeenlinnalaiskasvatti Jere Jokinen (0+4).

Älykiekkotilastoinnin mukaan SaiPa hallitsi pelitapahtumia prosenteilla mitaten prosenttilukemin 51–49.