SaiPa-luotsi Pekka Virran kärsivällisyys jo koetuksella, latoi suorat sanat joukkueensa esityksestä – "Tuo oli anteeksiantamatonta"

6:46
Pekka Virti piti huolestuttavan puheenvuoron joukkueensa viimeaikaisesta asenteesta.

SaiPan päävalmentaja Pekka Virta oli erittäin pettynyt omiensa peliesitykseen, kun SaiPa koki 2-5-tappion Rauman Lukolle.

SaiPa karkasi ottelussa jo kahden maalin karkumatkalle, mutta tuon jälkeen maalinteosta vastasi vain vierasjoukkue Lukko.

Lukossa oman projektinsa viime keväänä mestaruuteen päättänyt Virta astui täksi kaudeksi uuden haasteen eteen SaiPan päävalmentajana. Virta tiedosti, että hallitseva mestari Lukko lyö Lappeenrannassa kovan haasteen, mutta joukkueen asenne oli lopulta suuri pettymys Virralle.

– Ei taisteltu missään kohtaa pelin voitosta. Painosanalla taisteltu. Pettymys siihen on tosi suuri. Odotusarvo ja lataus oli ehkä minulla suurempi kuin tällä joukkueella, Virta harmittelee lehdistötilaisuudessa.

SaiPa lähti otteluun selvänä altavastaajana, mutta altavastaajille ominaista taistelutahtoa ja voitonnälkää ei kaukalossa nähty. Virta nosti esiin suuren huolenaiheen SaiPan peliesityksestä.

– Jos olet fyysisesti jo lähtökohtaisesti yksilöinä heikompi, kun pelataan kuitenkin mestaria vastaan, niin se, että henkisestikin ollaan (heikompia), on asia, joka huolettaa eniten. Olen koettanut pelaajia puolustella erinäköisillä systeemeille mediassa ja luoda aikaa tähän tarinaan. Tuo oli anteeksiantamatonta kaikilla tavoilla, Virta toteaa.

– Täytyy muistaa, että siellä on muutama kalliimpikin pelaaja, jotka on johtajiksi tähän hankittu. Ei tässä millään muotoa pysty päästämään siitä vastuusta, että tuo joukkue hengittäisi joukkueena, Virta jatkaa.

Toistaiseksi Virran projekti SaiPan peräsimessä on alkanut tahmeasti, sillä joukkue majailee SM-liigassa tällä hetkellä sijalla 12. Virta on tähän asti rauhoitellut joukkueeseen kohdistuvaa kritiikkiä, mutta hiljalleen mestariluotsinkin mitta alkaa täyttyä.

– Olen aika monessa käänteessä koettanut luoda uskoa tähän projektiin ja pelaajiin, mutta kyllä odotan pikkuhiljaa jotain vastareaktiotakin. Ei tämä mikään luokkaretki saisi olla, missä joka kerta voi heittää lelut nurkkaan, jos ei ole kivaa.

Katso Pekka Virran koko puheenvuoro pääkuvan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja