"Sain lapsena piiskakimpun, olin ollut tuhma" – nämä surkeat joululahjat jäävät ainakin mieleen

Villahousut, sukset, deodorantti... Kysyimme lukijoiltamme, mikä on huonoin heidän saamansa joululahja. Lue huvittavat tarinat!

"Bikinit jäi käyttämättä."
– Eini

"Pitkät kalsarit! Mä oon aina vihannu niitä lahjana!"
– Jani

"Vanhentuneet konvehdit, joissa parasta ennen -päiväys oli mennyt umpeen. Palautin ne makeistehtaalle ja sain korvaukseksi pahvilaatikollisen makeisia."
– Pirjo

"Koon XL sammaleenvihreä trikoopaita ja Dietorelle-karkkeja. Olen kokoa XS/S. Vein pelastusarmeijan keräyslaatikkoon."
– Tuuli

"Sain lahjaksi tyynyn, joka ei ollut ollenkaan omaan mieleeni. Vaatekaapissa se pölyttyi ja esille otettiin silloin, kun lahjanantaja tuli kylään."
– Anne

"Sain marsunruokaa pienenä... Lahjanantaja ei tiennyt, että marsuni oli jo kuollut kuukausi ennen joulua."
– Minna

"Joskus sain joululahjaksi ihan kammottavan hajuisen hajuveden! Sitä en kyllä pystynyt käyttämään ollenkaan, oli aivan liian voimakas! Mutta onnekseni kaverini tykkäsikin siitä ja annoin hänelle sen. Eli lahjoja on hyvä antaa toiselle, jos joku muu haluaa sen!"
– Visa

"Huonoin saamani lahja on varmaankin ollut Juhlapöydän konvehdit- rasiat! Niitä olen saanut aina, kun joku ei ole keksinyt tai viitsinyt hankkia mitään muuta."
– Kati

"Sain tiukan ja karmean värisen (hailakan harmahtavan-sinisenvioletti) paidan, joka kaiken muun huonon lisäksi oli vielä jostain tosi hiostavasta ja pölyä keräävästä kankaasta tehty... Käyttämättä jäi ensimmäisen kerran jälkeen."
– Päivi

"Sain kauhean pitkän yöpaidan. Olen lyhyt ihminen. Ei tullut helmaa lyhennettyä."
– Riitta

"Huonoin saamani lahja oli ruma olkalaukku, jota en koskaan itse käyttänyt. Se on ollut nyt mökin varaston seinällä naulapussina yli 20 vuotta!"
– Sirpa

"Yksi pahan hajuinen deodorantti. Ei mennyt kylläkään hukkaan, kylpyhuoneesta karkotti muurahaiset... Pari suihkausta ja tehosi kummasti!"
– Anu

"Äitini ostaa minulle melkein joka joulu villahousut, joita en kuitenkaan käytä."
– Tarja

"Sain kerran taittotuolin. En ymmärrä miksi! Tuoli ei edes pysynyt kunnolla kasassa, vaan tätini vielä kaatui sillä. Kai se myytiin kirpparilla."
– Sini

"Sain lapsena piiskakimpun, olin ollut tuhma. Vieläkin, yli 60 vuotta myöhemmin, tuo asia painaa mieltäni."
– Anne

"Perunankuorimakoneella en tehnyt mitään, joten lahjoitin sen kirpputorilla myytäväksi."
– Tuula

"Huonoin saamani lahja ei varsinaisesti ollut huono, mutta kyllä se 5-vuotiasta hieman kismitti, kun toivotun silityslaudan(!) sijasta paketista paljastuivatkin sukset"
– Tiia

"Kauhein ja samalla huvittavin joululahja oli villainen pujopuku, jonka sain lahjaksi mummoltani. Ajatteli, että 13-vuotias tarvitsee lämmikettä."
– Katariina

"Huonoin oli laivayhtiön "lahjakortti", eli se alennuskortti, joka tulee jokaiseen asiakastalouteen (myös meille oli tullut) aina ennen joulua..."
– Myy

"Exältäni sain korun, joka ei yhtään ollut tyyliseni. Kun sanoin, ettei koru ollut mieleinen, hän loukkaantui, otti lahjan pois ja sanoi palauttavansa liikkeeseen. Minun ei siis tarvinnut itse hankkiutua lahjasta eroon."
– Johanna

"Tuoksu, joka oli aivan hirveän pahanhajuinen. Minulle tuli siitä migreeni ja voin tosi pahoin loppuaattoillan! Pullo oli ihan kiva, joten jäi koristeeksi, mutta muuten en siihen koskenut kuin pölyjen pyyhinnän ajan."
– Heli

"Sain barbin joululahjaksi vielä 14-vuotiaana. Pistin laatikkoon muiden sekaan pölyttymään ja säilytän, jos joskus olisi oma tytär. Ei aina isovanhemmat pysy vanhenemisen perässä."
– Jenna

"Sain rukoiluaiheisen kirjan, mutta olen pitänyt sen muistona, vaikken ole kansiakaan avannut. Eihän sitä koskaan tiedä, milloin se tulee tarpeeseen!"
– Katja

"Sain sukulaisilta hopeakynän (sisälsi kirkasta hopeata mustetta). No eihän sillä mitään näkynyt kun kirjoitti, tällä kertaa mustekynä olisi ollut parempi vaihtoehto päiväkirjan kirjoittamiseen. Vaikka harmitti aluksi, että miksi tämä, niin myöhemmin käytin sen loppuun kyllä. Tyhjä kynä on edelleenkin säästössä."
– Sanna

Leipomuksia lahjaksi? Joulun ruokavinkkejä saat videoilta:Lue myös:

    Uusimmat