Saimi Hoyer: Suomalaisten juhlapukeutuminen on tullut rohkeammaksi

Muotitietoisen kuudennessa jaksossa Maria Veitola vieraili Elle Style Awards -gaalassa ja haastatteli tilaisuuden juontanutta malli Saimi Hoyeria.

Elle Style Awards 2012 -gaalan juonsi malli ja muodin asiantuntija Saimi Hoyer. Muotitietoisen kuudennessa jaksossa Maria Veitola kysyy konkarimallilta, miten muotikulttuuri on viime vuosina kehittynyt.

– Huippumuoti on mielestäni tullut enemmän ihmisten luo. Siitä on puhuttu enemmän, se on tullut kuviin ja (noussut esiin) kaikella tavalla. Uskon, että tämä gaala myös omalla tavallaan – kun tämä televisioidaankin – auttaa siinä, että ihmiset näkevät tätä enemmän. Huippumuotiliikkeitä on tullut yhtäkkiä ihan pilvin pimein Helsingin keskustaan. Täytyy sanoa, että kun (kotoa) Punkaharjulta tulee tänne keskustaan, on ihan hämmentynyt. Vähän alkaa olla jo sellaista Pariisi-touchia, Hoyer kehuu.

Mitä mieltä olet suomalaisista gaalapukeutujina?

– Kun kutsussa lukee tumma puku, ihmiset rupeavat hirveästi miettimään sitä, "etten vain vedä överiksi". No, jotkut eivät mieti sitä tietenkään ollenkaan, vaan laittavat sen oman luomuksensa päälle ja ovat niin kuin ovat. Etikettisäännöt ovat sellaiset, että kyllä ihmiset niitä jännittävät ja kyselevät aika paljon, mutta suomalaiset ovat mielestäni tällä hetkellä rohkeampia. Uskalletaan laittautua. On aivan ihanaa, että ihmiset ovat alkaneet käymään meikkaajilla ja kampaajilla. Kokonaisuutta katsotaan ehkä enemmän kuin vain sitä, minkä koltun vetää päälleen. Katsotaan myös, että kengät, laukku, hiukset, meikit ja kaikki on hyvin, Hoyer sanoo.

– Juonnat gaalaa jo toista kertaa. Mitä se merkitsee sinulle? Tämä on kuitenkin isoin ja Suomen ainoa muotigaala. Miten olet valmistautunut? Veitola tiedustelee.

– Tämähän on ihan mieletön kunnia. Olen kirjoittanut juontoja. Sitten varmaan yrittänyt pitää itseni jotenkin kondiksessa, Hoyer kertoo.

MUOTITIETOINEN AVAlla maanantaisin klo 21.

Inspiroidu lisää:

AVA

Kuvat: Lehtikuva, AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja