Säilöntäjäämät pois hedelmistä luonnollisesti

Kaikki tietävät, että hedelmät ja kasvikset on syytä pestä ennen syöntiä. Aina pelkkä vesipesu ei kuitenkaan riitä poistamaan säilyvyyttä parantavia aineita, jotka tuntuvat esimerkiksi omenan päällä vahamaisena kalvona.

Hedelmien kuoriminen poistaa niistä osan, johon on kertynyt paljon ravintoaineita ja erityisesti fenoliyhdisteitä kuten flavonoideja, joten on terveellisempää syödä hedelmät kuorineen.

Saat hedelmistä ja kasviksista helposti puhtaita tällä luonnonmukaisella niksillä. Mutta muista, että koskaan kaikkia jäämiä ei saa pestyä pois. Mitään syytä huoleen eiElintarvikeviraston Eviran mukaanole. Tutkimusten mukaan niiden sisältämät torjunta-ainejäämät ovat pääosin sallituissa rajoissa, ja niitä voi siten pitää turvallisina.

Helppoa ja luonnollista

Tarvitset vain vettä ja etikkaa.

1. Jos puhdistat isomman hedelmiä tai vihanneksia kerrallaan, käytä hyväksesi tiskiallasta. Puhdista tiskiallas hyvin ja täytä se puoleen väliin haalealla vedellä. Kaada joukkoon reilu desi etikkaa.

2. Anna hedelmien ja kasvisten liota liuoksessa kymmenisen minuuttia.

3. Huuhtele ja kuivaa.

Suihkupulloon pienemmille määrille

Voit myös tehdä itsellesi valmiiksi puhdistussuihkeen pienemmille määrille:

1. Sekoita isoon suihkupulloon puoli desiä etikkaa ja viisi desiä vettä. Ravistele.

2. Laita hedelmät tai vihannekset keittiöpyyhkeen päälle, ja suihki liuosta niiden päälle.

3. Anna vaikuttaa 10 minuuttia ja huuhtele.

Etikka puhdistaa säilöntäjäämiä ja muuta likaa kuorista hellävaraisesti ja luonnollisesti.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat