Sähköuutuus taas ongelmissa – samalle autolle jo toinen takaisinkutsu kuukauden sisään

Ensimmäiset Polestar 2 -sähköautot saapuivat Eurooppaan 0:30
Ensimmäiset Polestar 2 -sähköautot saapuivat Eurooppaan kesäkuun lopulla.

Volvon omistaman Polestarin uudesta Polestar 2 -sähköautosta on löytynyt vika, jonka vuoksi auto kutsutaan korjattavaksi. Kyseessä on jo toinen takaisinkutsu kuukauden sisään.

Kerroimme Polestar 2:n takaisinkutsuun johtavasta ohjelmisto-ongelmasta lokakuun alussa. Kävi ilmi, että joka ainoassa tehtaalta lähteneessä autossa on vika, joka saattaa aiheuttaa auton yllättävän sammumisen ja näin ollen myös ajon keskeytymisen. Auton ruotsalaiset omistajat olivat tuolloin raportoineet yhteensä kolmesta tällaisesta tapauksesta.

Nyt – vain kuukautta myöhemmin – on paljastunut toinen takaisinkutsuun johtava vika. Polestar kertoi viime torstaina, että lähes kaikissa asiakkaille toimitetuissa autoissa on viallinen invertteri, joka joudutaan vaihtamaan.

Polestar 2 on saapunut markkinoille vasta hiljattain, joten myytyjen autojen määrä on kasvanut voimakkaasti kuukaudessa. Lokakuun alun takaisinkutsu kosketti kaikkia tuolloin toimitettuja autoja, joita oli noin 2 200. Tuorein takaisinkutsu ei koske aivan kaikkia yksilöitä, mutta silti noin 4 600 autoa kutsutaan pajalle.

Lähteet: Polestar, Automotive News Europe

Lue myös:

    Uusimmat