Ruotsalaiset uhmaavat koronavirusta – Polestar 2:n tuotanto alkoi: "Koko maailma on suurten mullistusten kourissa"

0:52
Polestar 2 -sähköauton tuotanto on käynnistynyt. Katso videolta, millainen auto on kyseessä.

Volvon siipien suojassa operoiva Polestar on aloittanut sähköautonsa valmistuksen.

Koronavirus on riepotellut Kiinassa toimivia autovalmistajia jo tovin, mutta tilanne on hiljalleen palautumassa normaaliksi, kun tehtaat ovat jälleen saaneet jatkaa toimintaansa. Sen sijaan Euroopassa pahinta ei ole koronaviruksen osalta vielä nähty, ja useat autotehtaat ovatkin sulkeneet oviaan parin viime viikon aikana.

Kiinassa tilanne on normalisoitunut jo siinä määrin, että ruotsalainen Polestar on uskaltautunut käynnistämään Polestar 2 -sähköautonsa valmistuksen Luqiaossa.

Tuotanto käynnistynyt "haastavissa oloissa"

Polestar 2 saapuu ensimmäisenä Euroopan-markkinoille. Asiakastoimitusten on määrä startata tulevana kesänä, ellei koronavirus onnistu sekoittamaan suunnitelmia.

– Koronaviruspandemian myötä koko maailma on suurten mullistusten kourissa, Polestarin toimitusjohtaja Thomas Ingenlath päivittelee.

– Käynnistämme tuotannon haastavissa olosuhteissa, mutta silti väkemme hyvinvointia ja terveyttä ajatellen. Tuotannon aloittaminen on suuri saavutus ja työntekijöidemme valtavien ponnistelujen tulos.

Ensimmäiset autot tuodaan Eurooppaan, minkä jälkeen tuotantolinjalta pusketaan uusia sähköautoja myös kiinalaisille ja pohjoisamerikkalaisille asiakkaille.

Luqiaon-tehtaan omistaa emoyhtiö Geely, mutta sen toiminnasta vastaa Volvo. Polestarilla on myös toinen tuotantolaitos Kiinan Chengdussa, mutta se keskittyy sporttisen hybridimallin valmistukseen.

Lähde: Polestar

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja