Sähköpotkulaudat ja älykellot ovat kevään hittejä – Lenkkipolku täyttyy näistä juoksukengistä

Sähköpotkulautojen ja älykellojen suosio on räjähtänyt verkossa. Hittituotteiden hinnoissa on kuitenkin merkittäviä kauppakohtaisia eroja. Myös juoksukenkien hintavertailulla voit säästää jopa sata euroa.

Sähköpotkulauta on alkaneen kevään ja tulevan kesän ehdoton hittikulkupeli. Helsingin katukuvaan on jo ilmestynyt yhteiskäytössä olevia potkulautoja, joita voi käyttää kertamaksua vastaan. Moni haaveilee myös omasta potkulaudasta. Hintavertailupalvelu Hintaopas.fi:n data osoittaa, että potkulautoja etsittiin maaliskuun aikana 600 prosenttia enemmän kuin helmikuussa.

– Trendikäs kulkupeli on syrjäyttänyt perinteisen potkulaudan. Hintaoppaan kymmenestä haetuimmasta potkulaudasta kahdeksan on sähkökäyttöisiä, kertoo Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett.

Sähkökäyttöiset potkulaudat hyödyntävät samaa teknologiaa kuin sähköautot, ja ekologiset kulkupelit soveltuvat etenkin lyhyisiin välimatkoihin. Sähköpotkulautojen huippunopeus on 20–25 kilometriä tunnissa, ja yhdellä latauksella voi kulkea jopa 30 kilometriä. Potkulautojen käyttö rinnastetaan pyöräilyyn, joten niiden käytössä noudatetaan pyöräilijöiden liikennesääntöjä ja ajetaan pyöräkaistoja pitkin.

Potkulautoja löytyy eri hintaluokista. Hinta määräytyy pitkälti ominaisuuksien, kuten moottorin tehon, renkaiden ja toimintasäteen perusteella. Osa sähköpotkulaudoista kommunikoi sujuvasti myös älypuhelimien kanssa.

Hintaopas.fi:n mukaan suosituin sähköpotkulauta on tällä hetkellä Xiaomi MiJia M365 42V, jonka saa edullisimmillaan 465,78 eurolla. Xiaomi on hintaluokkansa parhaimmistoa, josta löytyy muun muassa ilmatäytteiset pyörät ja käsijarru. Potkulaudalla voi taittaa vaivatta esimerkiksi lyhyet työmatkat ja taitettavan mallin voi napata mukaan vaikkapa metromatkalle.

Toiseksi suosituin on Denver SCO-65100 ja kolmanneksi Ninebot by Segway ES2.

Hinnat vaihtelevat merkittävästi ja potkulautaostosta suunnitellessa kannattaa katsoa tuotteen hintahistoriasta, millä skaalalla hinta on liikkunut. Alennuskaan ei aina takaa parasta hintaa, sillä vaikka esimerkiksi Denverin potkulautamallin tämänhetkinen päivän tarjoushinta on 229,99 euroa, on mallin saanut maaliskuun lopussa 189 euron hintaan. Jos tuote tuntuu liian kalliilta, hintavaihtelun seurannan voi automatisoida hintavahdin avulla. Kun potkulautamallille asettaa vahdin, se ilmoittaa heti kun tuotteen hinta laskee.

Hinnoissa on myös merkittäviä kauppakohtaisia eroja.

– Ninebot by Segway ES2 -potkulaudan hintaero eri verkkokauppojen välillä on lähes 280 euroa. Parhaimmillaan sähköpotkulautaa hankkiessa voi siis säästää satoja euroja, Matinvesi-Basset korostaa.

Moni laittaa nyt ranteeseen älykellon

Kevät on perinteisesti kasvattanut urheilukellojen kysyntää, mutta nyt Hintaoppaassa trendaavat älykellot. Niiden suosio on kasvanut tänä vuonna 163 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Älykellolla voi soittaa puheluita, lähettää viestejä, lukea sähköpostit, toistaa musiikkia ja käyttää eri sovelluksia. Osa älykelloista sisältää myös urheilukellon toimintoja, kuten sisäänrakennetun sykemittarin.

– Älykelloissa Samsung on ylivoimainen ykkönen. Merkin haut kattavat yli puolet kaikista hauista, Matinvesi-Basset kertoo.

Suosituin älykello on tällä hetkellä Samsung Gear S3 Frontier, jonka saa halvimmillaan 199 eurolla. Toiseksi suosituin kellomerkki on Huawei ja kolmanneksi suosituin Apple.

Näillä lenkkareilla juostaan tänä keväänä

Säiden lämmetessä lenkkipolut vetävät puoleensa, ja moni päivittää lenkkarinsa juuri keväisin. Tällä hetkellä suosituin juoksukenkä sekä naisilla että miehillä on Asics Gel-Nimbus 20.

Hintaoppaasta selviää, että naisten mallissa hinta vaihtelee 88,80 eurosta 189 euroon ja miesten mallissa 94,20 eurosta jopa 199 euroon. Datan mukaan Asics on tällä hetkellä selvästi haetuin juoksukenkämerkki. Toiseksi suosituin merkki on Nike ja kolmanneksi jää Adidas. Kaikki kevään suosituimmat juoksukengät ja halvimmat hinnat löydät täältä.

Kuvat: Valmistajat

Teknavin uudet 17. tuotantokauden tv-jaksot maanantaisin kello 22.35 MTV3-kanavalla.

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.

Lue myös:

    Uusimmat