Saavatko naiset orgasmin yhdynnässä? Millainen on normaali penis? Asiantuntija vastasi tusinaan tuhmia kysymyksiä

Jos pähkäilet kinkkisten seksikysymysten parissa, älä huoli – et ole todellakaan ainut.

VIDEO: Kutkuttaako kinkyily? Kurkista BDSM-ammattilaisen työhuoneeseen!

Seksiin liittyy niin nautintoa kuin kipuiluakin. Vastaukset kiperiin ja kiusalliseltakin tuntuviin seksikysymyksiin voivat helpottaa elämää vällyjen välissä. 

Parisuhteesta ja seksistä kirjoittava psykologi Pam Spurr kertoi vastauksensa yleisiin seksiin liittyviin ihmetyksen aiheisiin The Sun -lehdelle.

1. Kuinka kauan orgasmi kestää?

Spurr kertoo, että tavallisesti sekä naisen että miehen orgasmi kestää kuudesta sekunnista puoleen minuuttiin. Orgasmiin liittyviä supistuksia koetaan tässä ajassa tyypillisesti 6–15.

Orgasmin pituus on kuitenkin hyvin yksilökohtainen ominaisuus – Spurr kertoo tapauksista, joissa orgasmin on todettu kestäneen jopa kahden minuutin ajan.

2. Saavatko naiset orgasmin yhdynnässä?

Läheskään kaikki naiset eivät onnistu saamaan orgasmia yhdynnässä, sillä suurin osa tarvitsee klitoriksen stimulointia hekuman huipulle päästäkseen. CAT-tekniikalla klitoriksen stimulointi voi tosin onnistua myös tutusta lähetyssaarnaajsta muokatussa versiossa.

Spurr kertoo, että jopa 70 prosenttia naisista ei saa orgasmia yhdynnässä. Vain 15 prosentilla orgasmin saaminen onnistuu säännöllisesti. Luvut eivät kuitenkaan tarkoita, ettei nainen voisi nauttia seksistä.

3. Minkä kokoinen on normaali penis?

Laajan tutkimuksen mukaan peruspenis on levossa noin 9,5 senttimetriä pitkä ja erektiossa 15–18,5 senttiä tyvestä päähän mitattuna. Penisten keskimitat vaihtelevat maittain: pienin varustus näyttää tavallisesti löytyvät pohjois- ja eteläkorealaisilta miehiltä, suurin kongolaisilta.

4. Mikä on seksikkäin äänensävy?

Aiemmin on ajateltu, että miehiä viehättää naisen korkea ääni ja naisia miehen matala ääni. Tätä on perusteltu sillä, että äänen perusteella voidaan arvioida puhujan vartalon koko: matala ääni kertoo suuresta vartalosta, kun taas korkea ääni pienestä.

Spurr kuitenkin kertoo, että uusien tutkimusten valossa näyttää siltä, että matala ääni kiihottaa naisten lisäksi myös miehiä. Naiset osaavatkin madaltaa ääntään herättääkseen miehen kiinnostuksen.

Myös kuiskaamista pidetään kiihottavana, sillä se vähentää äänen aggressiivisuutta.

5. Millainen vartalo on seksikäs?

Tietyt fyysiset piirteet viestittävät ihmisen terveydestä ja hedelmällisyydestä, jotka ovat molemmat primitiivisesti kiihottavia ominaisuuksia. Miesten kohdalla tällainen vartalonmuoto on V-kirjaimen mallinen: hartiat ovat leveät ja vyötärö kapea. Ihannenainen on saman kaavan mukaan puolestaan vyötäröstä kapea, mutta takapuolestaan ja rinnoiltaan kurvikas.

Alkukantaisista vaistoista huolimatta makumieltymykset vaihtelevat yksilöittäin.

6. Kiihottaako hikoileva seksikumppani?

Vuonna 2007 julkaistussa Kalifornian yliopiston tutkimuksessa selvisi, että miehen hiki lisää naisen kortisolihormonin eritystä ja näin ollen myös kiihottumista. Näin näyttäisi tosin olevan vain tuoreen hienhajun kohdalla. Vanhaa jumppapaitaa ei siis kannata pukea päälleen, mikäli toivoo pääsevänsä petipuuhiin.

7. Onko naisen ejakulaatio totta?

”Squirttaamisena” tunnetun naisen ejakulaation takana ei ole aina orgasmi, vaan se saattaa syntyä jo oikeiden paikkojen hyväilystä.

Ejakulaation seurauksena ulos purkautuvan nesteen on arveltu tulevan virtsaputkesta. Osa tutkijoista onkin Spurrin mukaan sitä mieltä, että ”squirttaamisen” ensisijainen tarkoitus on tyhjentää naisen rakko. Ejakuloinut nainen kuitenkin tietää, ettei ejakuloinnin seurauksena lakanoille päätynyttä nestettä voi sekoittaa virtsaan.

8. Kuinka yleistä anaaliseksi on?

Spurr viittaa kyselyyn, jossa viidennes alle nelikymppisistä naisista kertoi kokeilleensa peppuseksiä.

Jokaisen parin on kuitenkin kuunnella omia tuntojaan asian suhteen. Osa saattaa pitää anaaliseksiä kiihottavana ja miellyttävänä, osa taas luotaan työntävänä ja kivuliaana.

9. Mikä aiheuttaa erektiohäiriön?

Monista eri syistä johtuvat erektiohäiriöt ovat piinaava vaiva, josta moni mies kärsii elämänsä aikana häpeillen. Spurr arvioi, että noin 40 prosenttia erektiohäiriöstä selittyy terveysongelmilla, kuten huonolla verenkierrolla. Myös tietyillä lääkkeillä on vaikutusta mieskuntoon.

Toisaalta monesti vaiva selittyy myös jännityksellä tai humalalla.

10. Koska kannattaa alkaa tuhmaksi?

Spurrin mukaan joka viides ihminen haluaisi kokeilla BDSM-seksiä, kuten sitomista ja alistamista. Partnerin tuhmasta ehdotuksesta ei pidäkään pelästyä, vaan ottaa siihen myöntyminen harkintaan. On kuitenkin hyvä muistaa, ettei mihinkään tarvitse suostua vain toisen mieliksi.

11. Kuinka tärkeä on ensisuudelma?

Spurr sanoo, että ensisuudelmalla on suuri vaikutus siihen, kiinnostuuko pussaajasta vai ei – eräs parisuhdetoimittaja luonnehti huonoa ensisuudelmaa jopa hälytysmerkiksi. Kannattaakin pitää huolta, ettei kiinnostavaa tyyppiä suutele ensi kertaa hengitys haisten.

12. Kuinka tavallista on ennenaikainen siemensyöksy?

Erektiohäiriöitäkin yleisempi vaiva on ennenaikainen siemensyöksy. Spurrin arvioiden mukaan jopa 25–30 prosenttia miehistä kokee säännöllisesti laukeavansa liian aikaisin.

Ennenaikaista siemensyöksyä on vaikea määritellä, mutta muutamassa minuutissa laukeaminen jättää mitä todennäköisimmin kumppanin tyydyttämättä.

Lähde: The Sun

Lue myös:

    Uusimmat