Huono ensisuudelma? Tätä se tarkoittaa – "voi olla hälytysmerkki"

Suudelma kertoo toisesta ihmisestä paljon, mutta mitä tehdä, jos ensisuudelma ei vastaa odotuksia?

Jos kutkutteleva odotus vatsanpohjassa vaihtuu pettymykseen ensitreffeillä, kun ensisuudelma ei vastaakaan odotuksia, voi mieleen juolahtaa ajatus siitä, että epäonnistunut suukko onkin merkki siitä, ettei suhteella ole toivoa tulevaisuudessa.

Elite Daily -sivusto kysyi aiheesta deittailun asiantuntijalta ja parisuhdetoimittajalta Demetrius Figueroalta. Mitä huonosta ensisuudelmasta voi päätellä?

– Ihanteellisessa maailmassa kaikki ensimmäiset merkkipaalumme deittailun alusta lähtien sujuisivat täydellisesti, mutta todellisessa elämässä voit kokea kiusallisen tai huonon ensimmäisen suudelman jonkun sellaisen kanssa, jonka kanssa vietät loppuelämäsi, samalla tavalla, kun sinulla voi olla mahtava ensisuudelman jonkun sellaisen kanssa, jota et näe enää koskaan, Figueroa toteaa.

Vaikka ensisuudelmasta tekisi ehkä mieli tehdä kaikenlaisia päätelmiä, Figueroa muistuttaa, että esimerkiksi hermot voivat tulla parhaan mahdollisen suorituksen tielle. Lisäksi suudelman laatu on subjektiivinen kokemus.

– Luulen, että huono suudelma voi olla hälytysmerkki, mutta ei aina ole sitä. Se, mistä hyvä ensisuudelma koostuu, riippuu mieltymyksistä ja harva kysyy: "Kuinka haluaisit sinua suudeltavan?".

"Ainoa, oikea hälytysmerkki..."

Jos tapaat jonkun, jonka kanssa kemiat kohtaavat, mutta ensisuudelma ei täytä odotuksia, on hyvä muistaa, että asialle voi tehdä jotakin. Vaikka on mukava ajatella, että Se Oikea suutelisi vaivattomasti jalat altasi, näin ei aina ole. Tärkeintä on opetella kommunikoimaan mieltymyksistään.

– Ole vain selkeä seuraavalla kerralla siitä, kuinka haluat sinua suudeltavan. Vähemmän kieltä, enemmän kieltä, ei hiusten tukistamista ja niin edelleen. Kaikista näistä asioista pitäisi olla helppo puhua, jos hän haluaa jatkaa suutelemistasi, ja kunhan te molemmat olette halukkaita oppimaan toistenne mieltymyksistä. 

– Ainoa oikea hälytysmerkki ensimmäisen suudelman jälkeen onkin se, jos hän kieltäytyy yrittämästä suudella paremmin.

Jos välillänne siis on kemiaa, mutta suudelma epäonnistuu, ei kannata luovuttaa. Jos välillänne ei ole kemiaa, ensisuudelma on huono, eikä toinen osapuoli osoita yritystä parantaa kokemusta, hälytyskellot saavat soida ja lujaa.

Lähde: Elite Daily

***

1:37

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja