Säästämisen suosio kasvaa

Suurin osa suomalaisista luottaa edelleen talouden myönteiseen kehitykseen maaliskuisen kuluttajabarometrin mukaan. Usko sekä oman että koko maan talouden myönteiseen kehitykseen on yhä vahvempi kuin vuosi sitten, mutta hieman alhaisempi kuin tammi-helmikuussa. Säästämisen suosio on noussut yhtäjaksoisesti marraskuusta asti.

Lainanottamista ei pidetä enää yhtä edullisena kuin helmikuussa (nyt 65 prosenttia vastaajista, helmikuussa 72 prosenttia vastaajista), mutta useampi talouksista aikoo ottaa lainaa (nyt 16 prosenttia talouksista, helmikuussa 14 prosenttia talouksista) vuoden sisällä. Lähes 60 prosenttia vastaajista hankkii lainalla asunto-osakkeita ja kiinteää omaisuutta.

Myös asunnonosto- ja korjausaikeet ovat korkeammalla kuin helmikuussa, sen sijaan sisustamista suunnitellaan hieman harvemmissa talouksissa kuin kuukausi sitten.

maaliskuu 2000 helmikuu 2000 Asunnon korjaaminen 27,3 prosenttia 24,8 prosenttia Sisustaminen 44,5 prosenttia 45,2 prosenttia Asunnon osto 7,4 prosenttia 6,3 prosenttia Lainan ottaminen 15,9 prosenttia 14,1 prosenttia

Tilastokeskuksen kuluttajabarometrissä haastateltiin maaliskuussa 1 577 Suomessa asuvaa henkilöä, jotka edustavat 15-74-vuotiasta väestöä sukupuolen, asuinläänin ja äidinkielen mukaan kiintiöitynä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja