Säästä aikaa näillä kauneusvinkeillä – näytä hehkeältä viikon jokaisena päivänä!

Jokaisella naisella on kaveriporukassa se yksi ystävä, joka näyttää aina valloittavalta. Hänen ihonsa hehkuu, silmät loistavat ja hän myös tuoksuu ihanalta pitkänkin päivän jälkeen. Miten hän tekee sen?

Väsymys ja pitkät päivät tekevät usein tehtävänsä. Vaikka kuinka suunnittelet laittautuvasi aamulla huolellisesti ja näyttäväsi ihanalta aamupalaverissa, niin jotain menee kuitenkin mynkään. Ripsiväri on kateissa, silmät turvoksissa ja bussiin juoksemisen jälkeen aamusuihkun raikas tuoksu on vain kaunis muisto.

Lue vinkkimme, miten säästät aikaa aamulla ja näytät kiireestä huolimatta aina raikkaalta.

1. Herää aikaisemmin

Uni on tutkitusti tehokkain kaunistaja maan päällä. Tämän tiedon takia saatatkin usein herätä mieluummin puoli tuntia tavoiteaikaa myöhemmin. Taika ei kuitenkaan ole venyttää väkisin yön minuutteja pidemmiksi. Myös nukkuminen kannattaa tehdä järkevästi. Jotkut tutkijat uskovat, että jokainen ennen puolta yötä nukuttu tunti vastaa teholtaan kahta puolen yön jälkeen nukuttua tuntia. Mene siis sänkyyn aikaisemmin, ja herää aikaisemmin. Unirytmin muutos ei tapahdu viikossa, mutta pitkällä tähtäimellä tulet huomaamaan, että tämä on kaikkein järkevin tapa nukkua hyvät ja kaunistavat yöunet.

2. Valmistaudu aamua varten jo illalla

Todella harva jaksaa laittaa kaiken valmiiksi aamua varten jo illalla. Viimeksi peruskouluvuosina pakattiin reppu valmiiksi ennen nukkumaanmenoa ja valittiin aamun vaatteet tuolin selkämykselle roikkumaan. Tämä kannattaisi tehdä aikuisellakin iällä. Kymmenen minuutin iltarutiinilla säästät paljon tuskaa aamustasi. Laita siis seuraavan päivän tavarasi laukkuun jo illalla.

Nämä voit ainakin tehdä illalla: Kampaa hiuksesi ennen nukkumaanmenoa, nypi kulmakarvat, poista kulunut kynsilakka ja valitse vaatteesi jo valmiiksi. Kaiken tämän voi tehdä alle vartissa. Aamulla vaatteiden kanssa sekoiluun ja takkuisen tukan kanssa tappelemiseen hujahtaa helposti puoli tuntia.

3. Juo vettä

Vesi vanhin voitehista. Ei ole sattumaa, että kauneusvinkit ovat aina pullollaan kehotuksia juoda paljon vettä.

Paksut rajaukset ja epätoivoinen puristelu ripsientaivuttimella eivät auta mitään, jos silmäsi ovat turvoksissa ja punaiset. Paras keino piristää ihoa ja silmiä on juoda reippaasti vettä. Korvaa aamukahvisi kuumalla vedellä, jonka sekaan on puristettu tuoretta sitruunaa. Pidä juomapulloa mukanasi, ja aseta tavoitteeksi, että olet juonut pullollisen vettä lounasaikaan mennessä. Huomaat takuuvarmasti tulokset ihossasi ja kirkkaissa silmissäsi jo parin viikon kuluttua.

4. Tuoksu paremmalta

Käyt aamulla suihkussa ja löträät kaulallesi hajuvettä. Jostain syystä raikas tuoksu tuntuu katoavan iholtasi jo parin työtunnin kuluttua.

Tuoksussa tärkeää on erityisesti kohta, mihin hajuvettä suihkutat. Hajuvettä ei kannata suihkuttaa kaulalle. Varsinkin Suomen kylmissä keleissä kaulahuivi ja takinkaulus imaisevat sisäänsä ihanan tuoksun. Töihin saapuessasi tuoksusta ei ole enää tietoakaan. Kaulan sijasta kannattaa suihkuttaa hajuvettä suihkun jälkeen keskivartaloon. Anna tuoksun asettua pari minuuttia rauhassa. Kun ihosi tuntuu kuivalta, pue vaatteet päälle. Kehosi ominaislämpö ylläpitää tuoksua ja se ei hankaudu irti kehostasi. Näin saat ohikulkijat kääntymään ihanan tuoksusi takia koko päivän.

Lue myös:

Teksti Nita Makkonen, nita.makkonen@mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat