Saaristolaisleipä

Kaisa Sauvosta osallistui Leivontanurkan perinneleivontakisaan tällä saaristolaisleipäreseptillä.

– Täsä tämmöne leipä, jota pal leivota täälpä ja vähä jossa muualki. Mut täält Varsinais-Suome saaristost tää on lähtösi. Ei oo mikkä kauhhia vaikke tehä, helppo o ja maukast kans, Kaisa Sauvosta vinkkaa.

Ainesosat:

1 l piimää
100 g hiivaa
1 rkl suolaa
3 dl siirappia
3 dl kaljamaltaita
3 dl kauraleseitä
3 dl ruisjauhoja
9 dl vehnäjauhoja

Voiteluun: siirappia ja vettä

Tee näin:

Liot hiiva kädenlämppöse piimä. Lissä muut ainekse. Taikina saa jääd vähä löysäks. Jaa taikina kahte voidelttu suorakaitten muotose vuokka. An leippie noust kaks tuntti lämpimäs paikas. Paist 175 asteisses uunis sellane 2 tuntti. Voitele leippi siirappivedel paisto loppupualel. Jos leivä tummuva liikka peit ne tarvittaes foliol.

Resepti: Kaisa Sillanpää.

Lue myös:

    Uusimmat