Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Liinapesto

Viiden jälkeen-ohjelmassa valmistettiin liinapestoa perjantaina 28.11. Kuva Sami Repo.
Viiden jälkeen-ohjelmassa valmistettiin liinapestoa perjantaina 28.11. Kuva Sami Repo.Lempiruokaa – Jouni Toivanen (Teos, 2025)
Julkaistu 28.11.2025 16:38

MTV LIFESTYLE

Näin valmistuu liinapesto kokki Jouni Toivaisen ohjeella.

Ainekset

  • 2 ruukkua basilikaa
  • 1–2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 tl merisuolaa
  • 1 dl laadukasta liinansiemenöljyä
  • 1 dl paahdettuja liinan- tai auringonkukansiemeniä
  • 100 g vastaraastettua parmesaania
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

  1. Nypi basilikasta vain lehdet. Pese ne hyvin ja kuivaa talouspaperin päällä.
  2. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. (Tarvittaessa poista kitkerän makuinen vihreä alkio.)
  3. Laita kaikki aineet mortteliin ja hienonna tahnaksi.
  4. Voit jättää peston hieman karkeaksi, niin siinä on mukavaa suutuntumaa. 

Lisää aiheesta:

Uskallatko kokeilla? Toimittaja hehkuttaa yllättävää ainesosaa: "Paras kastike vaniljajäätelölle"Milloin söit viimeksi? Kananmunakastike on retroruokien aatelia – näin teet klassikon superhelpostiOletko sinäkin aina mokannut näiden ruokien säilytyksen? 9 tuotetta, jotka pitäisi oikeasti siirtää jääkaappiinRuokafanaatikko väittää keksineensä pikaruokaketjun salaisuuden: Näin teet McDonald’sin suosittua kastiketta kotikeittiössäÄlä unohda tärkeää lisuketta! Huippukokki paljastaa täydellisen grilliaterian salaisuuden Unohda valmiit jauheet! Näin valmistat taivaallisen hollandaise-kastikkeen
Kastikkeet ja dipitViiden jälkeenLisäkeruoat

Tuoreimmat aiheesta

Kastikkeet ja dipit
  • 16:38
    Viiden jälkeen

    Liinapesto

  • 16:37
    Kastike lihalle

    Ruskea kastike

  • 22.7.15:42
    Paprika

    Paahdettu paprikatahna (Muhammara) Marttojen tapaan

  • 20.3.09:30
    Kananmuna

    Uppomunan valmistaminen ja hollandaisekastike

  • 5.3.12:12
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Ruskeakastike, Samun resepti