Saarikko: Ratkaisu hallituksen erimielisyyksiin hahmottumassa – MTV:n tiedot: Varjoviisikko työstää esitykset valmiiksi lähipäivinä

Hallituksen puheenjohtajaviisikon eiliset keskustelut olivat rakentavia ja ratkaisu hallituksen erimielisyyksiin on hahmottumassa, kertoo keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko STT:lle.

Saarikko sanoi pitävänsä erittäin tärkeänä sitä, että hallitus on toimintakykyinen muun muassa Puolan huolestuttavan tilanteen vuoksi.

MTV Uutisten tietojen mukaan niin sanottu varjoviisikko työstää lähipäivinä kiistanalaiset asiat loppuun. Ryhmän tehtävänä on työstää hallituksen viimeiset esitykset valmiiksi eduskuntaan antamista varten.

Varjoviisikkoon kuuluva pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist (r.) sanoi toimittajille eilen, että erityisen kiistanalaisia lakihankkeita on noin 14.

Viime päivinä julkisuudessa kiistelty saamelaiskäräjälaki on tarkoitus antaa eduskunnalle huomenna torstaina valtioneuvoston istunnossa, ja keskusta on ilmoittanut äänestävänsä vastaan. Keskusta ei voi kuitenkaan estää lain etenemistä eduskuntaan. Eduskuntakäsittely näyttää kuitenkin vaikealta, sillä perustuslakivaliokunta ei välttämättä ehdi käsitellä sitä ja hyväksyntä vaatisi tukea myös oppositiosta.

Kiista maatalous- ja hyvinvointialuerahoista siirtyi myöhemmin ratkottavaksi, mutta opposition maatalousvälikysymys asettaa painetta hallitukselle saavuttaa jonkinlainen ratkaisu pian.

Lue myös:

    Uusimmat