Säännöllinen seksi takaa onnellisemman liiton – neuroottisille

Uuden amerikkalaistutkimuksen mukaan säännöllinen seksi saattaa pelastaa neuroottisten ihmisten onnettoman liiton.

Neuroottiset ihmiset ovat oikukkaita ja ärtyisiä ja he saattavat järkyttyä helposti. Tällaisten ihmisten liitot ovat yleensä onnettomampia kuin muiden ja he eroavat helposti. Uusi amerikkalaistutkimus kuitenkin paljastaa, että lemmenhetket makuuhuoneessa saattavat olla ratkaisu ongelmiin.

Tutkijat seurasivat 144 avioparia neljän ensimmäisen avioliittovuoden aikana. Pareilta kysyttiin, kuinka onnellisia he ovat ja, kuinka usein he harrastavat seksiä. Ensimmäisen puolen vuoden aikana seksiä harrastettiin keskimäärin kerran viikossa. Neljänteen vuoteen mennessä määrä oli tippunut kolmeen kertaan kuukaudessa.

Tyytyväisyyttä avioliittoon ei voitu yhdistää seksin määrään – paitsi hyvin neuroottisten ihmisten tapauksissa.

Seksin harrastaminen säännöllisesti pyyhki pois parien onnellisuusvajeen kokonaan.

– Neurotismi yhdistetään aina parisuhteiden ikäviin päätöksiin. Neljän vuoden mittaisen tutkimuksen mukaan yksi tekijä, joka suojaa neuroottisia ihmisiä neurotismilta on usein toistuva seksi, kertovat James McNulty ja Michelle Russell Tennesseen yliopistosta.

Tutkimustulokset siis osoittivat, että se, miten usein parit harrastivat seksiä toistensa kanssa, tasoitti heidän neurotisminsa seurauksia ja avioliitto oli onnellisempi.

MTV3/Helmi

Lähde: dailymail.co.uk

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat