Mainos

S-etukortti edullisin bonuskortti

S-ryhmän bonuskortti on tuoreen vertailun mukaan käyttäjälleen muita etukortteja kannattavampi.

Taloussanomien etukorttivertailussa laskettiin, miten paljon suurimpien kauppaketjujen jäsenetukorteilla voi hyötyä, jos ostosten suuruus on 400 euroa tai tuhat euroa kuukaudessa.

Vertailun mukaan 400 euron kuukausittaisilla ostoksilla voi S-etukortilla saada vuoden aikana 120 euron hyvityksen, K-plussakortilla voi kerryttää 84 euron ja Ykkösbonuskortilla taas 65 euron hyvityksen.

Tuhannen euron kuukausiostoksilla S-etukortti säästää 480, Ykkösbonus 435 ja K-plussakortti 330 euroa vuodessa.

Sama kanta-asiakasjärjestelmä ei ole yhtä hyvä jokaiselle, vaan järjestelmän palkitsevuus riippuu ostojen määrästä ja laadusta.

Kauppojen bonus- ja etukortit palkitsevat sitä runsaammin, mitä enemmän kortteja käyttää. Jos keskittää ostoksensa S-ryhmään, saa parhaat edut. K-plussa- ja Ykkösbonuskorttien järjestys riippuu ostojen määrästä.

Vertailun toteutti Suomen Rahatieto.

Kortteja myös arvosteltu

Bonuskortteja on myös arvosteltu siitä, että niiden ylläpito on kallista ja ylläpitokustannukset lankeavat lopulta asiakkaiden maksettaviksi eikä aito tarjouskilpailu ole mahdollista.

Aiemmin tänä vuonna Tokmanni-konsernin toimitusjohtaja Kyösti Kakkonen ilmoitti lopettavansa ketjunsa yhteistyön Tradekan Ykkösbonus-korttijärjestelmän kanssa.

Kakkosen mukaan korttitoimintojen ylläpito on hankalaa ja näkyy kuluttajille kalliimpina hintoina.

- Moni kuluttaja on hämääntynyt ja pettynyt kauppojen todellisista korttieduista; on vaikea ymmärtää, että kun ostaa oikein paljon ylimääräisiä, tarpeettomia tuotteita, voi saada pitkän ajan kuluttua pienen osan tuotteiden ylihinnasta takaisin, Kakkonen sanoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.