Ruskistetut kampasimpukat ja mustikkavinegretti

4 annosta

  • salaattisekoitusta
  • 8 kampasimpukkaa
  • öljyä ja voita paistamiseen
  • suolaa ja pippuria
  • Vinegretti:
  • 1,5 dl tuoreita mustikoita
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1 hienonnettua salottisipulia
  • ¾ dl oliiviöljyä
  • 2 rkl hienoksi raastettua parmesaanijuustoa

Huuhdo salaatti ja säästä vain tuoreet lehdet. Asettele lautaselle.

Paista kampasimpukat nopeasti pannulla kovalla lämmöllä. Paista 1 minuutin ajan kummaltakin puolelta. Älä paista simpukoita kauempaa, sillä silloin ne muuttuvat helposti kumimaisiksi. Ota pois lämmöltä ja asettele salaatinlehtien päälle.

Sekoita mustikat, salottisipuli, sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä öljy paistinpannussa. Älä huuhtele paistinpannua kampasimpukoiden paistamisen jälkeen. Kuumenna kiehuvaksi. Murskaa mustikoita vispilän avulla. Mausta pippurilla ja hyppysellisellä suolaa ja lisää tarvittaessa hieman sitruunamehua.

Kaada vinegretti kampasimpukoiden päälle ja ripottele päälle raastettua parmesaania. Mausta lopuksi rouhitulla pippurilla.

Reseptit: Tina Nordström

Lue myös:

    Uusimmat