Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Ruskistetut kampasimpukat ja mustikkavinegretti

Julkaistu 04.07.2008 11:41(Päivitetty 04.07.2008 11:41)

4 annosta

  • salaattisekoitusta
  • 8 kampasimpukkaa
  • öljyä ja voita paistamiseen
  • suolaa ja pippuria
  • Vinegretti:
  • 1,5 dl tuoreita mustikoita
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1 hienonnettua salottisipulia
  • ¾ dl oliiviöljyä
  • 2 rkl hienoksi raastettua parmesaanijuustoa

Huuhdo salaatti ja säästä vain tuoreet lehdet. Asettele lautaselle.

Paista kampasimpukat nopeasti pannulla kovalla lämmöllä. Paista 1 minuutin ajan kummaltakin puolelta. Älä paista simpukoita kauempaa, sillä silloin ne muuttuvat helposti kumimaisiksi. Ota pois lämmöltä ja asettele salaatinlehtien päälle.

Sekoita mustikat, salottisipuli, sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä öljy paistinpannussa. Älä huuhtele paistinpannua kampasimpukoiden paistamisen jälkeen. Kuumenna kiehuvaksi. Murskaa mustikoita vispilän avulla. Mausta pippurilla ja hyppysellisellä suolaa ja lisää tarvittaessa hieman sitruunamehua.

Kaada vinegretti kampasimpukoiden päälle ja ripottele päälle raastettua parmesaania. Mausta lopuksi rouhitulla pippurilla.

Reseptit: Tina Nordström

Lisää aiheesta:

Jauhelihahaasteita ei ole vieläkään selätetty – "Ei ole ollut ihan helppo juttu tälle alalle"Suomen tiet ovat huonossa kunnossa, eikä parannusta näy – "Synkältä näyttää"Poliisi varoittaa: Tästä talvitouhusta ropsahtaa sakkoja – "Muutamilla kuljettajilla lähtenyt lapasesta"Suomen tappavimman syövän määrä tuplaantunut naisilla – "Oireilee yleensä vasta, kun tauti on valitettavan pitkällä"Nämä kolme veriarvoa kertovat, että sydämesi on vaarassaTarkista yksi oleellinen asia, kun ostat leipää – vaikutus terveyteen
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 10:33
    Jauheliha

    Jauhelihahaasteita ei ole vieläkään selätetty – "Ei ole ollut ihan helppo juttu tälle alalle"

  • 09:54
    Liikenne

    Suomen tiet ovat huonossa kunnossa, eikä parannusta näy – "Synkältä näyttää"

  • 08:45
    Liikennevalvonta

    Poliisi varoittaa: Tästä talvitouhusta ropsahtaa sakkoja – "Muutamilla kuljettajilla lähtenyt lapasesta"

  • 06:39
    Terveydenhuolto

    Suomen tappavimman syövän määrä tuplaantunut naisilla – "Oireilee yleensä vasta, kun tauti on valitettavan pitkällä"

  • Eilen19:12
    Sydänterveys

    Nämä kolme veriarvoa kertovat, että sydämesi on vaarassa