Ruskistettua seesamitonnikalaa

  • 750 g tuoretta tonnikalaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • pari tl seesaminsiemeniä
  • 4 kevätsipulia
  • 1 vihreä omena
  • 1 kurkku
  • Soijachilikastike:
  • 3 rkl ketjap manis -kastiketta
  • 1 pieni chili, poista siemenet
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2,5 cm inkivääriä pilkottuna
  • 2 limetin mehu
  • 2 rkl sokeria

Soseuta kaikki kastikkeen ainekset monitoimikoneeseen.

Leikkaa tonnikala pitkittäin pihveiksi. Jos filee leveää, halkaise se. Kuumenna iso paistinpannu kohtalaisella lämmöllä. Hiero tonnikalapihvit öljyllä ja kierittele suolassa, pippurissa ja seesaminsiemenissä. Laita tonnikalat kuivalle pannulle ja ruskista, kunnes ovat joka puolelta ruskeita. Älä kypsennä liikaa, kala saa olla hieman raakaa sisältä. Anna jäähtyä hieman, kääri kala tiukasti muovikelmuun.

Anna olla jääkaapissa mieluiten yön yli. Viipaloi hyvin ohuiksi siivuiksi. Viipaloi omena, kurkku ja kevätsipuli tulitikuiksi ja järjestä niistä keko annoslautasille. Laita tonnikala keon päälle. Tarjoa makean soijachilikastikeen kera.

Lue myös:

    Uusimmat