Ruotsissa käännettiin veistä haavassa Matti Mattssonin olympiamitalista

Ruotsin mediassa on käännetty veistä haavassa Matti Mattssonin olympiapronssista. Aftonbladet teki Mattsonista oman juttunsa, jonka ingressissä nostettiin esiin ruotsalaisittain tyly fakta.

Pääkuvan video: Katso Matti Mattssonin upean pronssiuinnin kohokohdat!

– Ruotsi on yhä ilman mitalia tämän vuoden olympialaisissa Tokiossa. Mutta itäinen naapurimme Suomi on nyt päässyt mitalistien joukkoon, Aftonbladet kirjoittaa. 

Juttu on Aftonbladetin etusivulla korkealla otsikolla "Suomi juhlii tänä iltana – parempi kuin Ruotsi". 

Mattsson toi Suomelle ensimmäisen mitalin Tokiosta 200 metrin rintauinnissa. Porilainen paransi loppukilpailussa Suomen ennätystään yli sekunnilla huimaan aikaan 2.07,13. Ruotsin Erik Persson jäi finaalin viimeiseksi eli kahdeksanneksi.

Aftonbladetin jutun lopussa on kommentti Rio de Janeirossa kolme olympiamitalia kauhoneelta ja Tokiossakin mitalisuosikkeihin lukeutuvalta Sarah Sjöströmiltä.

– Olen vakuuttunut, että Ruotsiin on tulossa mitali. Nähtäväksi vain jää, milloin se tapahtuu, Riossa yhden kullankin uinut Sjöström valoi uskoa.

"Suomen mitalijuhlat"

Göteborgs-Posten toteaa otsikossaan koruttomasti "Suomen mitalijuhlat – Persson viimeinen".

Lehdellä on sivuillaan ruotsalaisen uutistoimisto TT:n juttu, jossa kerrotaan kärkeen, että Suomi sai ensimmäisen mitalinsa Tokion olympialaisissa ja ensimmäisen uinnin olympiamitalinsa 25 vuoteen. 

Seuraavaksi tuodaan esiin, että Ruotsin Erik Perssonilla oli sen sijaan olympiafinaalissa vaikeaa ja hän jäi viimeiseksi.

– Olisin toivonut, että olisin pystynyt uimaan nopeammin finaalissa. Yritin löytää hyvää tunnetta, mutta vauhti oli liian hidasta, Perssonin Discoverylle antamaa haastattelua siteerattiin.

Lue myös:

    Uusimmat