Ruotsin supertähdeltä jääkylmä temppu suomalaispomolle

Ruotsi vei jääkiekon MM-pronssit. Juhlaseremoniassa nähtiin vaivaannuttava hetki, johon Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Heikki Hietanen oli osallisena.

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Tre Kronorin MM-turnaus laitettiin pakettiin mitalien merkeissä ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen. Kanada taipui pronssiottelussa maalein 4–2.

Kolmas sija ei kuitenkaan ole se tulos, jota NHL-miehillä kuorrutettu Ruotsi lähti MM-jäältä hakemaan.

Tämä näkyi myös palkintoseremoniassa. Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Heikki Hietaselle oli suotu kunnia ojentaa pronssijoukkueelle osoitettava pysti, jonka saapui noutamaan Ruotsin kapteeni Erik Karlsson.

Parivaljakko otti yhteiskuvan, jonka jälkeen Hietanen "opasti" Karlssonia kohottamaan pronssilaattaa ilmaan joukkueen kanssa.

Karlsson ei lotkauttanut korvaansa suomalaispomon vinkille. Tähtipakki liukui suoraa päätä vaihtoaiton eteen ja jätti kolmospalkinnon joukkueen huolto-osastolle.

MM-mitali oli Karlssonille henkilökohtaisesti toinen. Hän voittanut pronssia kerran aiemmin. Maajoukkueessa 33-vuotias Pittsburgh-pakki ei ole juhlinut isoa voittoa vielä kertaakaan.

Tre Kronorilla on takanaan useita vaikeita vuosia. Vuoden 2018 maailmanmestaruuden jälkeen maa ei ollut ennen tätä kevättä kertaakaan edes välierissä. Mitali on maalle ensimmäinen vuonna 2022 päävalmentajana aloittaneen Sam Hallamin alaisuudessa.

Ensi vuonna Ruotsi isännöi MM-turnausta yhdessä Tanskan kanssa.