Mainos

Ruotsin satamat harkitsevat "alkopuomia"

Jatkossa autoilija saattaa päästä satama-alueelle vasta puhallettuaan alkometriin. Tukholma on osoittanut mielenkiintoa hanketta kohtaan.

Ruotsin satamissa saatetaan ottaa käyttöön niin sanottu alkopuomi, joka aukeaa vasta sitten kun autoilija on puhaltanut alkometriin.

Hanketta ajaa maan täysraittiiden autoilijoiden liitto, mutta ainakin Eckerö Line ja Viking Line suhtautuvat hankkeeseen epäillen.

Trelleborgin satamassa on jo käytössä eräänlainen alkopuomi kuorma-autonkuljettajille. Puomi asennettiin pari vuotta sitten. Asennus tuli ajankohtaiseksi, kun Saksasta tulleen kuorma-autonkuljettaja ajoi humalassa kolarin usean henkilöauton kanssa. Onnettomuudessa menehtyi viisi ihmistä, joista kaksi oli lapsia.

Trelleborgin alkopuomin käyttäminen on melko hidasta. Sen takia vain joka kymmenes kuorma-autonkuljettaja voidaan testata.

Autosta ei tarvitsisi poistua

Nyt täysraittiiden autoilijoiden liitto on kehittänyt prototyypin alkopuomista, jonka käyttämiseksi autoilijan ei tarvitse poistua autosta. Prototyyppi näyttää tavalliselta parkkipaikoilla olevalta puomilta, mutta alkopuomi antaa autoilijalle ohjeita useilla kielillä. Autoilijan suu ei kosketa puhalluslaitetta, millä halutaan estää hygieniaongelmat.

Täysraittiiden autoilijoiden liitto esitteli alkopuomin viime viikolla turvallisuusseminaarissa. Trelleborgin lisäksi myös Tukholman kaupunki on osoittanut mielenkiintoa puomia kohtaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.