Ruotsalaistähti raivostui Krista Pärmäkoskelle: "Ei ole reilua peliä"

Ruotsin hiihtotähti Linn Svahn ei sulattanut Krista Pärmäkosken toimintaa maailmancupin lauantain sprintissä Ranskan Les Roussessa. Pärmäkoski oli edennyt aika-ajoista erävaiheeseen, mutta ei koskaan ilmestynyt starttiviivalle.

Svahnin maajoukkuekollega ja perjantaisen kisan voittanut Ebba Andersson karsiutui ensimmäisenä erävaiheesta. Hän olisi kuitenkin voinut päästä mukaan, sillä neljännessä erässä oli vain viisi hiihtäjää ladulla. Pärmäkoski ei ollut mukana erävaiheessa. Svahn ei voinut uskoa kuulemaansa, kun hänelle kerrottiin tapahtuneesta.

– Onko se totta? Ei, onpa inhaa. Se ei ole mielestäni reilua peliä. Jos hän olisi loukkaantunut, tilanne olisi erilainen. Mutta jos hän jää sivuun vain sen takia, että olisi paremmassa iskussa seuraavana päivänä, niin yhtä hyvin olisi voinut jättää kokonaan väliin, Svahn sanoi Expressenille.

– Nyt olen hiukan kiukkuisempi, koska kyse on Ebbasta. Mutta riippumatta siitä, kuka oli 31:ntenä, niin ei olisi ollut iloinen tällaisesta. Meillähän on lajissamme reilua peliä. Tämä ei tunnut siltä, Svahn jatkoi.

Pärmäkoskelle ei ole luvassa sanktioita poisjäännin osalta.

– Ei, se on hiihtäjän oma valinta, jatkaako vai ei. Se ei ole mitään sellaista, josta antaisimme rangaistuksia, kansainvälisen hiihtoliiton Fisin maailmancup-koordinaattori Doris Kallen kertoi.

Maastohiihdon maailmancup jatkuu sunnuntaina miesten ja naisten 20 kilometrin yhteislähtökilpailuilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja