Olympiavoittaja Veronika Stepanova täysin raivona ruotsalaistähden ehdotuksesta: "Mitä hän luulee saavuttavansa?"

7:55
Katso videolta: Näin suomalaispäättäjät kommentoivat Venäjän ja Valko-Venäjän mahdollista paluuta kansainväliseen urheiluun.

Ruotsin hiihtotähti Linn Svahn väläytteli mahdollisella boikotilla, mikäli venäläiset hiihtäjät pääsisivät takaisin kilpaladuille. Venäjän olympiavoittaja Veronika Stepanova ei katsonut hyvällä ruotsalaisen ajatusta.

Kansainvälinen olympiakomitea KOK tiedotti keskiviikkona, että venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat pääsevät mukaan vuoden 2024 ja 2026 olympiakisoihin, mikäli järjestön asettamat ehdot täyttyvät.

Ruotsin hiihtotähdet olivat tiukasti KOK:n ehdotusta vastaan ja useat heistä väläyttelivät mahdollisella boikotilla, mikäli venäläiset pääsisivät mukaan Planican MM-kisoihin. 

– Jos tilanne tulee olemaan niin, että olemme MM-kisojen kynnyksellä ja ovi on auki, niin olen valmis boikottiin. Olen sen kannalla. On kuitenkin helppo sanoa niin nyt, kun ei ole elämänsä kunnossa, mutta toivon, että minulla on selkärankaa boikottiin, sillä tietyt asiat ovat suurempia kuin urheilu. Tässä on kyse ihmisten elämistä, Svahn sanoi Sportbladetille.

Kansainvälisen hiihtoliiton Fisin pääsihteeri Michel Vion kertoi perjantaina, että venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat eivät pääse Planican MM-kisoihin ja asiaa tullaan käsittelemään seuraavan kerran huhtikuussa.

Aktiviisesti kantaa ottava Veronika Stepanova on ollut Venäjän hyökkäyksen puolestapuhuja ja poseerannut Vladimir Putinin kanssa yhteiskuvissa. Svahnin kommentit suututtivat 22-vuotiaan venäläisen.

– Mitä hän luulee saavuttavansa näillä kehotuksilla boikottiin? Onko tämä suunnattu kaikille venäläisille urheilijoille vai pelkästään tietyille meistä? Stepanova latasi Expressenille.

Stepanova on kilpaillut Venäjän kansallisissa kilpailuissa ja on valmis palaamaan kansainväliselle tasolle.

– Olen valmis ja halukas kilpailemaan ketä vain vastaan, mukaan lukien he, joiden mielipiteitä en voi ymmärtää tai selittää. Urheilussa on kyse siitä. Omien arvojen suojelemisesta ja toisten arvojen kunnioittamisesta. Antaa vahvimman voittaa ja heidän kannattajiensa kannustaa, Stepanova kertoi.

Venäjän olympiakomitean joukkueen viestikultaan Pekingin kisoissa tuonut Stepanova on saanut runsaasti kritiikkiä Ruotsista ja Norjasta. Stepanova ei usko, että paluu maailmancupiin kaiken kritiikin jälkeen tuntuisi yhtään erilaisemmalta kuin viime kaudella.

– MInä en ole se, joka teki aloitteen meidän poistamisesta. Se voi ainoastaan tehdä sen eron ja painotan sanaa voi, että kisojen mielenkiinto kasvaa. Maastohiihto kaipaa parempia katsojalukuja, varsinkin Ruotsissa sen perusteella, mitä olen lukenut, Stepanova päätti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja