Ruotsalaislegenda Henrik Lundqvistin ura NHL-seurassa päättyy tylyllä tavalla

3:06
Videolla juttua juuri päättyneistä NHL-finaaleista.

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Henrik Lundqvist on ollut New York Rangersin kasvot viimeisten 15 vuoden ajan. Hän on ollut myös iso osa koko ikonista kaupunkia. Nyt yhteinen taival päättyy karulla tavalla.

Rangers on päättänyt ostaa 38-vuotiaan Lundqvistin ulos. Asian vahvistaa New York Postin Larry Brooks ja TSN:n Darren Dreger.

Ulososto viedään loppuun Suomen aikaan keskiviikkona.

Lundqvistin vuonna 2013 tehty seitsemän vuoden ja 59,5 miljoonan dollarin (50,9 miljoonan euron) sopimus olisi kattanut vielä ensi kauden.

Ruotsalaisikoni joutui kuitenkin sivuraiteelle Rangersissa, jossa venäläistorjujat Igor Sestjorkin ja Aleksandr Georgijev syrjäyttivät hänet kolmostorjujan asemaan. Täten ulosostopäätös ei tullut täytenä yllätyksenä.

Lundqvist siirtyi Rangersiin kaudelle 2005–06. Hän ehti toimia seuran ykkösvahtina 14 kauden ajan. 

Ruotsin maajoukkueessa Lundqvist on voittanut muun muassa olympiakultaa ja maailmanmestaruuden. Häneltä puuttuu vielä Stanley Cup, minkä myötä hän nousisi ikoniseen kolmen kullan kerhoon.

New York Postin Larry Brooksin mukaan Lundqvist saattaa jatkaa NHL-uraansa jossain muussa seurassa. Lundqvistia on huhuttu myös takaisin hänen kasvattajaseuraansa Frölundaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja